Altcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) Yükseldi, Altcoinler Seyretmekle Kaldı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz hafta sonuna yüksleişle başlayan Bitcoin (BTC),  bugün dakikalar içerisinde 51,000 dolardan 55,000 dolar seviyelerine terfi etti. Fakat bu ani yükseliş altcoinlere pek yaramamış gibi görünüyor. BTC fiyatı ani bir yükseliş yaşarken, altcoin’ler için bunu söyleyemiyoruz. Bitçok altcoin düşüş yaşarken birçoğu da durağan kaldı.

Btcusdt
Btcusdt

Altcoinler Neden Yükselmedi?

Genel olarak tarihsel piyasa hareketlerine bakıldığında ilk olarak Bitcoin’in bir yükseliş yaşamış olduğu, bu sebeple tüm yatırımcıların BTC’ye akın etmiş olduğu ve Bitcoin hakimiyetinin arttığı görülüyor. Sonrasında ise BTC’DE konsolidasyon süreci başlıyor ve yatırımcılar dikkatlerini altcoin’lere çeviriyor.

Yatırımcıların altcoin’lere yönelmesi ile birlikte Bitcoin dominance düşüyor ve bu da altcoin rallisini başlatıyor. Dolayısıyla Altcoin’lerin neden düştüğü veya durağan kaldığı ortada.

Analistler, BTC fiyat yükselişinin devam etmesini ve ununla beraber Bitcoin dominance’nin de artmasını bekliyor.
Buna ek olarak uzmanlar, bu senaryonun yaşanmamamsı durumunda  beklenen rallinin gelmeyeceğini belirtiyor. Kısaca özetleyecek olursak öncelikle Bitcoin ve Bitcoin piyasa hakimiyeti yükselip, sonrasında altcoin’lerde artışlar başlamalı.

Bitcoin Rallisi Altcoin Sezonuna Engel Mi?

Peki, Bitcoin piyasa hakimiyeti artmadan ve Bitcoin rallisi yaşanmadan altcoin sezonu başlamaz mı? Tabii ki bu şekilde bir durum da yaşanabilir. Ancak şu ana kadar yaşanmış olan ralli örneklerinde bu şekilde bir duruma rastlanmadı.

Dolayısıyla her şey mümkün sadece beklentiler ilk senaryonun gerçekleşeceği yönünde. 2021 yılının ilk yarısında yaşanmış olan ralli göz önüne alındığında da benzer bir durumun bulunduğunu görüyoruz. Bitcoin rekorunu Nisan ayında kırarken altcoin’ler genel itibari ile Mayıs ayında yeni rekorlara imza attılar.

Bu sebeple şu anda Bitcoin yükseliş yaşarken analistlere göre altcoin’lerin sakin kalmasında hiçbir sorun yok.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.