Altcoin HaberleriHaberler

Önemli İsimler Birlikte Dogecoin Vakfını Yeniden Kuruyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Elde edilen son bilgilere bakılırsa Dogecoin Vakfını tekrardan kuruluyor. Vakıfta yer alacak adlar ise bilhassa dikkat çekiyor.

2021 yılına damga vuran kripto para birimlerinden kabul edilen Dogecoin (DOGE) ile ilgili negatif fiyat hareketleri gözlense de topluluk adına pozitif gelişmeler de oluyor. Elde edilen son bilgilere bakılırsa Dogecoin Vakfında tekrardan kuruluyor.

Dogecoin Foundation Yeniden Kuruluyor

Kar amacı gütmeyen kurum Dogecoin Vakfı, köpek temalı kripto para biriminin gelişimini desteklemek amacıyla tekrardan kuruldu. Organizasyon senelerdir etkin değildi ve danışma kurulunda Elon Musk‘ın tavsiye etmiş olduğu bir ismin yanı sıra Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin‘in de bulunacağı ifade ediliyor.

Dogecoin Vakfı, Dogecoin’in başlangıçta bir şaka olarak yaratılmasından kısa bir süre sonrasında, kar amacı gütmeyen bir kurum olarak 2014 senesinde kuruldu. Ancak sonrasında faaliyetlerini devam ettiremedi.

Elde edilen bilgilere bakılırsa, Dogecoin çekirdek geliştiricileri, yönetim kurulu üyeleri ve danışmanlarla birlikte geliştirme çabalarını hızlandırmayı amaçlayan organizasyonu tekrardan başlattı. Vakıf, blok zincirini tanıtmayı hedefliyor ve gelecek haftalarda Dogecoin’in benimsenmesini teşvik eden yeni projeleri açıklamayı amaçlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Baby Doge nedir? Yeni Bir Dogecoin Etkisi Yaratır Mı?

Dogecoin Vakfında  İki Önemli İsim

Yapılan açıklamalara bakılırsa Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Dogecoin Vakfı’nın blok zinciri ve kripto danışmanı olarak da hizmet veriyor. Buterin, köpek temalı kripto para birimi hakkında görüşünü dile getirerek, Ethereum ve Dogecoin içinde bir bağlantı olması durumunda, Dogecoin işlemlerinin saniyede binlerce kat daha süratli olacağını belirtti.

Ayrıca SpaceX CEO’su Elon Musk tarafınca atanan bir temsilci olan Jared Birchall da kuruluşun hukuk ve mali danışmanı olarak Dogecoin Vakfı’na katıldı. Birchall, Musk’ın aile ofisinin genel müdürü olarak vazife yapıyor.

Buna ek olarak Musk da Dogecoin CEO’su olarak seçildiği 2019’dan beri çekirdek geliştirici ekibine danışmanlık yapıyor. Tesla CEO’su daha ilkin Dogecoin geliştirmesine fon sağlamayı da teklif etti sadece ekip öteki teklifleri de reddettiklerini belirterek bu teklifi kabul etmedi.

Ayrıca meydana getirilen açıklamalara bakılırsa çekirdek geliştiriciler Michi Lumin ve Ross Nicoll, vakfın yönetim kurulunda içeriyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.