HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin Spot ETF Haftasına Girildi: SEC Ne Karar Verecek?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto dünyasının heyecanla beklediği spot Bitcoin ETF’leri için kritik bir hafta başlıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) önümüzdeki hafta 7 Bitcoin ETF başvurusunun kararını verecek. Esas olarak kurumun değerlendirme sürecini geciktirmesi bekleniyor. Analistler SEC’in ETF başvurularını onaylamasının iyi bir senaryo olabileceğini söylüyor.

Beklentisi Bile Costurdu Etf Onayi Beklentisi Bitcoin In Degerini Yukseltti 1634318867
Bitcoin Spot Etf Haftasına Girildi: Sec Ne Karar Verecek? 3

SEC Kararı Erteleyebilir!

Grayscale kararıyla bir darbe daha alan SEC, önümüzdeki hafta spot ETF başvurularına ilişkin kararını netleştirecek. Yatırım şirketi Bitwise’ın başvurusunun sonucu 1 Eylül’de açıklanacak. BlackRock, VanEck, Fidelity, Invesco ve Wisdomtree sonuçları ise 2 Eylül’de açıklanacak. Valkyrie ise SEC’den 4 Eylül’de yanıt alacak. Grayscale mahkemesinin Bitcoin ETF kararı öncesinde vardığı sonuç dikkat çekici bir gelişme oldu. Grayscale, SEC’e karşı verdiği hukuki mücadeleden zaferle çıktı. Grayscale Grayscale kararının ardından Bitcoin’in yükseldiği kararıyla ilgili SEC’in nasıl bir adım atacağı bilinmiyor. Ajansın itirazda bulunmak için 90 günü var.

Kararı değerlendiren Bloomberg ETF analisti James Seyffart’a göre mahkemenin kararı, SEC’in Grayscale’i veya gelecekteki başvuruları onayladığı anlamına gelmiyor. Öte yandan kurumun ETF başvuruları konusunda nihai kararı vermesi beklenmiyor. Kurumun bu süreci 240 güne kadar erteleme hakkı bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.