AnalizBitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Teknik Analizi: Bitcoin Fiyatı Kaç Dolar Olur?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Büyük düşüşün ardından, Bitcoin fiyatı grafikte yavaş ama istikrarlı bir geri dönüş yapmaya çalışıyor. 37.000 dolar seviyesine dönenlider kripto para birimi, güçlü dirence karşı yükseldi. En son BTC/USD paritesinde  önemli destek ve direnç seviyelerine bir göz atalım.

Bitcoin Teknik Analizi: Bitcoin fiyatı Ne Olacak?

Bitcoin (BTC) fiyatı son zamanlarda sert düşüşler sergiledi ve 40.000 dolarlık kilit destek bölgesini kırarak yatırımcıların kafasını karıştırdı. Eylül 2021’de, lider kripto para biriminin dip yaptığı bölge 40.000 dolardı. Son düşüşte ise dib olarak 32.950 dolara kadar geriledi.

Yükselen bir trend çizgisiyle, özellikle BTC/USD günlük grafiğinde mütevazı ama istikrarlı bir tırmanış oluştu. Tabii ki Bitcoin’in yaralarının iyileştiğini söylemek için henüz çok erken.

Btc/Usd
Btc/Usd

Bitcoin Destek ve Direnç Seviyeleri

Bitcoin fiyat desteği ve direnç seviyeleri için BTC/USD çiftinin 4 saatlik grafiğine bakın. Destek bölgesi, son çöküşten sonra 33.500 dolardan inşa edildi. Buradan, Bitcoin fiyatı 38.946 dolarlık yerel en yüksek seviyeye tırmandı. Tabii ki, buradan miktar geriledi. Bitcoin için ilk direnç seviyesi 38,300 dolarda oluşuyor. Daha ise ana direnç 40.000 – 40.350 dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin, 35.600 dolarda ilk destek hattını oluşturup test ettikten sonra ilk direnç bölgesini test etmek üzere. Bu seviyeyi geçemezse, grafiğin ilk destek ve direnç bölgeleri arasında yatay hareket etmeye başlayacaktır. Büyük ihtimalle kırılırsa ana direnç alanını 40.000 dolarda test edecek. Boğalar ise henüz tam olarak buna hazır değil.

Btc/Usd 1
Btc/Usd 1

Özetle, Bitcoin fiyat destek ve direnç seviyeleri şunlardır:

  • Destek seviyeleri: 35.600$ ve 33.500$
  • Direnç seviyeleri: 38.300 dolar ve 40.000 dolar

BTC/USD Teknik Göstergeler

Teknik sinyal, bir miktar toparlanma olacağını gösteriyor. MACD göstergesi yükseliş bölgesinde. RSI 50 puanlık çizgiyi geçti ve şimdi 60 puanlık çizginin hemen altında geziniyor. Bu, piyasada alıcıların olduğunun bir işaretidir.

[cryptocurrency_widget type=”odometer” template=”generic” color=”default” assets=”BTC~USD” theme=”slot-machine” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

Bir başka olumlu işaret, (50 MA) 50 günlük hareketli ortalamanın (100 MA) 100 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkmasıdır. Şu anda yükseliyor. Önümüzdeki günlerde 200 MA’yı geçebilirlerse boğaların eli güçlenecek. Bu durumda, Bitcoin 40.000 doları test edebilir.

Yüzlerce kripto para birimi ile al-sat yaparak 10 komisyon indirimininden faydalanmak için Binance‘ye üye olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.