Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin ve Altcoinleri Yeni Yılın İlk Haftasında Etkileyecek Olaylar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin ve altcoinler, 2023’ün ilk haftasının ilk işlem gününde neredeyse çok az değişiklikle işlem görüyor. Pazartesi sabahı ilk 10 kripto para birimiyle karşılaştırıldığında, Bitcoin ve Ethereum’un değerleri neredeyse hiç değişmedi. İlk 10 içinde en yüksek kazancı (%1,65) Cardano alırken, en çok kaybı (%0,96) BNB yaptı. Sonuç olarak bu hafta piyasalarda neler olacak? Kripto paralar üzerinde hangi olayların etkisi olacak? İşte ayrıntılar…

Bitcoin ve diğer altcoinler önemli hafta

ABD piyasalarının yılbaşı nedeniyle 2 Ocak Pazartesi günü kapalı olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle hisse senedi ve tahvil piyasaları tüm gün kapalı olacak. Ayrıca, haftayı bir bütün olarak ele alırsak, Aralık ayı ABD imalat PMI verileri 3 Ocak’ta açıklanacak. 4 Ocak’ta FOMC tutanakları kamuoyuna açıklanacak. Yayın Türkiye saati ile 2:00’da gerçekleşecektir.

Öte yandan, 5 Ocak’ta TSİ 16.30’da ABD Çalışma Bakanlığı, işsizlik sigortasına başvuranlar hakkında bir rapor yayınlayacak. 230 000 kişinin işsizlik tazminatı talep ettiği tahmin ediliyor. Bir önceki ayda 225 bindi. ABD ADP tarım dışı istihdam değişimi 5 Ocak saat 16:15’te piyasalarda etkili olacak.

Yine Cuma günü saat 16.30’da ABD Çalışma Bakanlığı Aralık ayı istihdam verilerini yayınlayacak. Sonuç olarak, 200.000 kişinin istihdam edilmesi öngörülmektedir. Bir önceki aya ait veriler 263 bin civarındaydı. Cuma günü de 17:45 CEST’de hizmet PMI verileri açıklanacak. 5 Ocak’ta Avrupa Birliği Üretici Enflasyonu ABD’deki gelişmeler hariç açıklanacak. Bu bilgi mevcut beklentinin %27,6 olduğunu gösteriyor. Bu oran bir önceki ay yüzde 30,8 idi. Avrupa Birliği’nde enflasyon verileri 6 Aralık’ta açıklanacak. Enflasyonun yüzde 9,7’ye gerileyeceği tahmin ediliyor. Daha önceki iddialar bu rakamın yüzde 10,1 olduğunu söylüyordu.

Kripto para piyasasında son durum nedir?

Son yedi gün içinde Bitcoin’in fiyatı yüzde 1,38 oranında düştü. Pazartesi günü, bir günde yüzde 0,40 artarak 16.603 dolara yükseldi. CoinMarketCap’e göre Ethereum şu anda %0,26 artışla 1.198 dolara yükseldi ve geçen haftaya göre %1,63 düştü. %1,65 ile Cardano, piyasa değerine göre en iyi 10 kripto para birimi arasında en yüksek kazancı sağlıyor. Fiyat 0,2489 dolardı. En büyük kripto para borsası Binance’in yerel kripto parası BNB, önceki güne göre yüzde 0,96 düşüşle 243 dolarla düşüşe öncülük etti.

Coinnewstr.com‘a göre ABD’li düzenleyiciler, Binance.US ABD’nin iflas etmiş dijital varlık komisyonculuğu Voyager Digital’i satın almasını araştırıyor. 2022’nin son işlem gününde, geçen Cuma, ABD borsaları düşüşle kapandı. S&P 500 günü yüzde 0,25 yükselirken Nasdaq Composite yüzde 0,11 düşüşle tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.