Editörden SeçmelerKripto Rehber

Ortalama Düşürme Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu makalede, ortalama indirgemenin ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve nasıl hesaplandığını tartışacağız.

Ortalama Düşürme Nedir?

30.000 dolara 1 bitcoin aldığınızı varsayalım. Ancak, satın aldıktan sonra Bitcoin fiyatı geri çekildi ve 20.000 dolara düştü. Ancak bu noktada zararı kabul etmediniz ve satışı gerçekleştirmediniz. Çünkü hala piyasanın yükseleceğini tahmin ediyorsunuz. Hala daha fazla bitcoin satın almak için yeterli bakiyeniz mevcut.

Ortalama Düşürme Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Piyasanın yükseleceğine inandığınız için bakiyenizi kullanarak 1 bitcoin daha satın alıyorsunuz. Bu durumda elinizdeki bitcoin sayısı 2’ye çıkmıştır. İlkini 30.000 dolara, ikincisini 20.000 dolara satın aldınız. Başka bir deyişle, ikinci satın alımınız ilkinden daha ucuzdur. Bu durumda yaptığınız işlemin adı “ortalama düşürmek”tır. Başka bir deyişle, ortalamayı düşürmenin fiyatlar düştükçe bir satın alma eylemi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ortalama bir düşüş yaparken ayı tuzaklarına ve boğa tuzakları göz önüne alınmalıdır.

Ortalama Maliyet Nasıl Hesaplanır?

Yukarıda verdiğimiz örnekle devam edelim. Başka bir deyişle, 20.000 dolara 1 bitcoin daha alarak ortalamamızı düşürüyoruz. Peki şu anki maliyetlerimiz nedir? Aslında çok basit bir hesaplama yöntemi bulunuyor.

İlk önce, ne pahasına ne kadar bitcoin aldığımızı çarparız, sonra bu maliyetleri toplarız. Diğer bir deyişle, ilk işleminizde 30.000 dolara 1 bitcoin aldığınız için buradaki maliyetiniz 30.000$’dır. İkinci işlemde, 20.000 dolara 1 bitcoin satın aldığınız için maliyetiniz 20.000 dolar’dır. Bu noktada maliyetlerinizi toplarsak 50.000 dolar’lık bir sonuca ulaşıyoruz. Ardından toplam maliyeti sahip olduğunuz bitcoin sayısına böldüğünüzde ortalama maliyeti elde edersiniz. Yani 50.000/2 = 25.000 ABD Doları, ortalama bitcoin maliyetinizdir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.