Altcoin HaberleriHaberler

Solana Ağındaki Sorun Ne? Kullanıcılar Çileden Çıktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Solana resmi web sitesinde yer alan bir açıklamaya göre, ölçeklenebilirlik sorunu değerlendirilirken çalışmalar devam ediyor.

Solana ağı, çözülmesi 72 saat süren bir tıkanıklık yaşıyor. Platformun yerel varlığı SOL, yatırımcılar, kullanıcılar ve diğer ekosistem katılımcıları Twitter’da Solana’yı eleştirdikçe 100 dolara kadar düştü.

Solana Ağı’ndaki Problem Nedir?

Solana resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre, ölçeklenebilirlik sorunu değerlendirilirken araştırma devam ediyor. Solana ağının işlem gecikmelerinin bir sonucu olarak kripto topluluğunda tansiyonu yukarılara taşıdı. Solana’nın ağ sorunuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

“Solana ana ağ beta sürümünde çok fazla ağ tıkanıklığı var.” Bu, mühendislerin 1.8 sürümünden beri geliştirmek ve çözmek için üzerinde çalıştıkları sorunlarla ilgilidir. 1.8.12, son zamanlardaki performans düşüşlerinin başlıca nedeni olan uygulama önbelleğinin tükenmesi endişelerini gidermek için tasarlanmıştır. Geliştiriciler ilerleme kaydetti, ancak yapılacak daha çok iş var. Son 24 saat, bu sistemlerin kullanıcı taleplerini yerine getirmek ve daha karmaşık ağ operasyonlarını idare etmek için geliştirilmesi gerektiğini göstermiştir. Aşırı tekrarlanan işlemler şu anda doğrulayıcılar için bir soruna neden oluyor. Mühendisler, sorunun olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlayan 1.8.14 sürümünü yayınladı. Bu sonraki sürümlerin amacı, sonraki 8 ila 12 hafta içinde beklenen daha fazla değişiklikle ağın durumunu iyileştirmektir. Bu özelliklerin çoğu, kapsamlı bir şekilde test edildikleri Testnet’te zaten mevcut.”

Solana
Solana

Çok Sayıda Tepki Geldi!

Twitter ve Reddit’te çok sayıda konu tartışılırken, blok zinciri özellikle Solana ağıyla ilgili olarak eleştirildi. Eleştirmenler, ölçeklenebilirlik sorunları nedeniyle Solana’yı terk edeceklerini söyledi. Bu olayın son üç ayda altı kez yaşandığını söyleyen Mark Jeffrey, Solana’ya ağır eleştirilerde bulundu. Öte yandan Reddit’te Solana’nın piyasanın dalgalı olduğu dönemlerde sık sık bu tür sorunlar yaşadığı belirtilmişti. Bu olayın yatırımcıları SOL ekosisteminden uzaklaştırdığı söylendi.

Bu gelişmelerin ardından Solana ve ekosistemdeki diğer kripto para birimlerinin fiyatı resmen dibe vurdu. Yeşil piyasaya rağmen, birçok Solana tabanlı altcoin çift haneli kayıplar görüyor. Yazma sırasında Solana fiyatı 98 dolar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.