Haberler

Brezilya, Yeni Kripto Vergilendirme Yasasını Onayladı!

Brezilya Senatosu, uluslararası borsalarda tutulan kripto kazançlarına yüzde 15 vergi uygulayacak yeni bir gelir vergisi düzenlemesini onayladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Brezilya Senatosu, uluslararası borsalarda tutulan kripto kazançlarına yüzde 15 vergi uygulayacak yeni bir gelir vergisi düzenlemesini onayladı. Bu düzenleme ile birlikte Brezilya vatandaşları, yurt dışında bulunan kripto varlıkları üzerinden vergi ödemek zorunda kalacak.

Brezilya’nın vergi reformlarına ilişkin adımlar atmaya devam ettiği bu dönemde, kripto paraların da vergilendirilmesi gündeme geldi. Yahoo Finance’in haberine göre, Brezilya Senatosu’nun onayladığı düzenlemeye göre, uluslararası borsalarda tutulan kripto kazançları için yüzde 15 oranında bir vergi uygulanacak.

Bu düzenlemeyle birlikte yurt dışında bulunan kripto varlıklarından elde edilen kazançlar vergilendirilecek ve Brezilya vatandaşları bu kazançlar üzerinden vergi ödeyecek. Özellikle yabancı borsa ve tek hissedarlı yatırım fonlarından 1.200 dolardan fazla kazanan Brezilyalılar bu düzenlemeden etkilenecek.

Brezilya hükümeti, yeni yılda vergi gelirlerinden 4 milyar dolarlık bir hedef belirlemişti ve bu düzenlemeyle birlikte kripto gelirlerinden elde edilecek vergi gelirlerinin bu hedefe katkı sağlaması hedefleniyor.

Bu düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva tarafından onaylanması gerekiyor. Eğer onay alınırsa, düzenleme 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girecek. Bu düzenleme aynı zamanda Temsilciler Meclisi tarafından da onaylandı.

Brezilyanin Lider Bankasi Kripto Ile Vergi Odemeye Izin Veriyor

Brezilya’nın kripto paraları benimseme ve düzenleme konusunda dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığı da Chainalysis tarafından yapılan açıklamalarla belirtilmişti. Bu nedenle Brezilya’nın kripto paralara yönelik vergilendirme adımları da sektörün gelişimi açısından önem taşıyor.

Geçtiğimiz hafta İspanya’da da benzer bir karar alınmıştı. İspanyol vatandaşları, Mart 2024 sonuna kadar yurt dışındaki kripto varlıklarını beyan etmek zorunda olacaklar. Bu düzenleme ise bilançoları 50 bin euroyu aşan kripto varlık sahiplerini ilgilendiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.