Ethereum HaberleriAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Bu Hafta Kripto Para Dünyasında Yankı Uyandıran 5 Gelişme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyası bu hafta da önemli gelişmelere tanıklık etti. El Salvador’un volkanik enerjiyle Bitcoin çıkarmasından, Grayscale’nin portföyüne yeni kripto paralar eklemesine kadar yaşanan gelişmeleri sizler için hazırladık. Gelin hep birlikte bakalım…

El Salvador’da Volkanik Enerji İle İlk Bitcoin Çıkarıldı.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üstünden “ilk adım” diyerek bir gelişmeyi duyurdu. Bukele, kurmuş oldukları Bitcoin madencilik tesisinin volkanik enerji ile çalışacağını duyurdu.

Başkan Bukele, 1 Ekim’de yine  Twitter hesabından volkanik enerji ile ilk Bitcoin’in çıkarıldığını duyurdu. Başkan, “Testlerimiz ve kurulumlarımız devam ediyor, sadece volkanik düğümden ilk resmi Bitcoin çıkarıldı” diye tweetledi. Bu arada MicroStrategy CEO’su ve Bitcoin boğası Michael Saylor da Bukele’yi kutlamayı ihmal etmedi. Saylor, Bukele’nin tweet’ine “Tebrikler. İlk bir milyon satoshi devamlı en zorudur” diye yanıt verdi.

Twitter, Kullanıcılarının Hesaplarını NFT Vvarlıklarıyla Entegre Edecek.

Sosyal medya devi Twitter, Eylül ayının sonlarına doğru 18 yaşından büyük kullananların birbirine Bitcoin ile bahşiş vermesine olanak tanıyan yeni Bahşiş (Tips) özelliğini başlatmıştı. Şimdi ise kullanıcılarının profillerini NFT varlıklarıyla entegre etmeyi amaçlıyor ve bu yeni özelliğin ilk görüntüleri paylaşıldı. Hesapların NFT‘lerle entegre edilmesiyle birlikte kullanıcılar non-fungible tokenleri (NFT’ler) profil fotoğrafları olarak ayarlayabilecek.

İsviçre’de İlk Kripto Para Fonu Onaylandı.

İsviçreli Finansal Piyasa Denetim Otoritesi (FINMA), fintech şirketi Crypto Finance’ın bir kripto para fonu başlatmasını onayladı. İsviçre’nin ilk kripto varlık fonu olan Crypto Market Index Fund, kurumsal ve ustalaşmış yatırımcılar tarafınca kullanılacak. FINMA tarafınca verilen onayda yatırım aracı “alternatif yatırımlar için diğer fonlar” kategorisinde tanımlandı.

Ethereum Ağında Devasa Oranda İşlem Tutarı Ödendi.

Pazartesi günü Ethereum ağında 100.000 dolara yakın tether (USDT) aktarma etmek için 23.5 milyon dolar (7.676.61 ETH) işlem tutarı ödendi. Tether’ler Bitfinex’in denetlediği bir cüzdandan DeversiFi’ye ilişkin bir cüzdana gönderildi. Öte taraftan bu işlem tutarının şimdiye kadar ödenmiş en yüksek işlem tutarı olduğu düşünülüyor. Öte taraftan bloğun madencisi ödenen işlem tutarının 22 milyon dolarlık kısmını iade etti. Bu arada konula ilgili araştırmalarda bulunan DeversiFi, bu devasa işlem tutarının sebebi açıklayarak  “Bazı durumlarda EIP-1559 yükseltmesiyle ilişkili gas tutarı değişiklikleriyle çakışan EthereumJS (JavaScript) kitaplığındaki temel problemler, son aşama yüksek ücretli işlemlere yol açabilir” dedi.

Grayscale, Portfoyüne iki Yeni Kripto Para Ekledi!

ABD merkezli kripto varlık yöneticisi olan Grayscale Investments, Grayscale Digital Large Cap Fund (GDLC) portföy sepetine iki kripto para birimini daha eklediğini duyurdu: eklenen kripto paralar Solana (SOL) ve Uniswap (UNI). Grayscale, 2021 itibarıyla  27,7 Milyar dolardan fazla kripto varlıkları ile dünyanın en büyük dijital para varlık yöneticisi konumunda bulunuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.