Haberler

Michael Saylor BTC savunmaktan yorulmuyor: Bu kez de CBDC ile kıyasladı, “En üstün para biçimi” dedi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarının 2021 boğa sezonundaki en etkili isimlerinden biri haline gelen, MicroStrategy eski CEO’su ve şimdiki yönetim kurulu başkanı, Bitcoin (BTC) maksimalisti Michael Saylor, bir kez daha gündemine Bitcoin’i aldı. Bu kez Bitcoin ile merkez bankası dijital paralarını (CBDC) kıyaslayan Saylor, kendisinden beklendiği gibi yine Bitcoin’i savundu. Bitcoin maksimalisti Michael Saylor, Twitter’dan yaptığı açıklamada Bitcoin’in CBDC’lerden üstün para birimi olduğunu öne sürdü.

MICHAEL SAYLOR BU KEZ DE BTC İLE CBDC’Yİ KIYASLADI

Michael Saylor Bu Kez De Btc Ile Cbdcyi Kiyasladi

CBDC’ler karşısında Bitcoin’i savunan Michael Saylor, Bitcoin’in neden CBDC’lerden üstün olduğunun anlatıldığı ve savunulduğu bir makaleye atıfta bulundu. CBDC’lerin istikrarsız olduğunu iddia eden Saylor, bu kapsamda CBDC’lerin başarısız olmaya “mahkum” olduklarını öne sürdü. Bitcoin’in arz, zaman ve enerji ile olan ilişkisi nedeniyle daha iyi olduğunu ifade eden Saylor, merkezi olmayan Bitcoin’in, merkez bankaları tarafından çıkarılan dijital paralardan üstün olduğunu iddia etti.

“BTC EN İYİ PARA BİÇİMİ”

Btc En Iyi Para Bicimi

Michael Saylor, Twitter’dan yaptığı açıklamasında, “Yetkililer tarafından çıkarılan dijital para birimlerinin istikrarsız olduğunu ve başarısız olmaya mahkum olduklarına inanıyorum. Bitcoin’in kıtlık, zaman ve enerjiyle olan bağlantıları nedeniyle CBDC’lerden üstün olduğunu ve en iyi para biçimi olarak başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Bitcoin’in CBDC’lerden neden üstün olduğuna dair kapsamlı bir makale paylaşıyorum” sözlerini dile getirdi. Saylor’ın paylaştığı makalede, CBDC’lerin başarısız olmasına neden olacak 3 nedene yer verildiği görülüyor.

Buna göre CBDC’ler ilk olarak sistemde yöneticilerin güçlerini istismar edebilecek, ikinci olarak para arzını artırmanın ucuz yolları bulunacak ve son olarak da CBDC’lerin olduğu ülke, bölge ve şirketler sona erecek.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan açıklamalar ve yorumlar, bahsi geçen şahısların kişisel fikirleridir ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.