HaberlerKripto Rehber

Çekiç ve Asılı Adam Mum Formasyonu Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Çekiç ve asılı adam mumlarının oluşumunun ne olduğuna bir göz atalım, bu da trendin değişebileceğini gösteriyor.

Çekiç Mum Formasyonu Nedir?

Çekiç Ve Asılı Adam Mum Formasyonu Nedir?

Çekiç mum oluşumu düşüş trendinde meydana gelir ve bu trendin yükselebileceğini gösterir .Yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi bu mumun alt fitili uzun ve gövde kısmı normal ölçülerdedir. Üst fitil genellikle yoktur, eğer varsa, çok kısadır. Ayrıca mumun rengi de önemli değil. Yani, kırmızı satış mumu veya yeşil alım mumu ile bir çekiç mum oluşturulabilir. Bununla birlikte, hala bir yükseliş eğilimi gösterdiğinden, mumun yeşil rengi sinyali daha güçlü hale getirir. Daha da önemlisi, bu oluşum düşen bir trende aranmalıdır. Alt fitilin uzun olmasının nedeni boğaların yani alıcıların fiyatın ucuz olduğunu düşünerek zor bir alım yapmasıdır. Bu nedenle satış emri yerine getirilir ve fiyat daha fazla düşmez. Adını, alıcıları sanki piyasanın dibinde fiyatların yükselmesi için zemin hazırlıyormuş gibi yenmeye benzetildiği için aldı.

Mum deseni oluşturulduktan sonra düşüş trendi sona erer ve yükseliş trendi başlar.

Asılı Adam Mum Formasyonu Nedir?

Çekiç Ve Asılı Adam Mum Formasyonu Nedir?

Çekiç mum oluşumunun aksine, yükseliş trendi sırasında meydana gelir ve bu, trendin aşağı olabileceğini gösterir. Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi bu mumun üst fitili uzun ve gövde kısmı normal ölçülerdedir. Alt fitil genellikle olmaz, eğer varsa, çok kısadır. Ayrıca mumun rengi de önemli değil. Bu nedenle, yeşil bir alış mumundan veya bir kırmızı satış mumundan asılı bir adam mumu yapılabilir. Bununla birlikte, kırmızı mum, hala bir düşüş trendi gösterdiği için sinyali daha güçlü hale getirdi. Daha da önemlisi, yükselen trenlerde bu oluşum aranmalıdır. Üst fitilin uzun olmasının sebebi ise şortların yani satıcıların fiyatın çok yüksek olduğunu düşünmesi ve zor bir satış yapmasıdır . Böylece daha fazla fiyat artışlarının önüne geçilir ve fitil uzun süre kalır. Çarşı Tepesi üzerinde uzun kuyruk fitili asılı, asılmış bir adama benzediği için bu adı almıştır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.