HaberlerKripto Rehber

5-0 Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

5 – 0 (sıfır) yapısının harmonik fonksiyonlardan biri olduğunu ve nasıl oluştuğunu görelim.

5 – 0 Formasyonu Nedir?

5-0 formasyonu, diğer harmonik fonksiyonlar gibi, fiyatların geri dönebileceği alanları tespit etmek için kullanılan harmonik fonksiyonlardan biridir. Fiyatın geri dönmesinin muhtemel olduğu alanı belirledikten sonra o bölgeden bir ticarete girme fırsatı sağlar.

5-0 Formasyonu Nasıl Oluştu?

Bu oluşumun gerçekleştiğini anlamak için Fibonacci araçlarını kullanmak gerekir. Fiyat hareketi, daha sonra tartışacağımız Fibonacci seviyeleri ile ilgili olmalıdır. Ek olarak, iki 5-0 formasyonu, bir yükseliş 5-0 formasyonu ve bir düşüş formasyonu 5-0 formasyonu vardır.

Bullish 5 – 0 Formasyonu:  Bu formasyon, yatırımcılara fiyatın yükselişe geçme ihtimalinin olduğunun sinyalini verir ve long işlem alma fırsatı sağlar.

XA ayağı, gerçekleşen ilk spontan harekettir. Bu XA ayağının düzelticisi olan B noktası, X noktasından A noktasına çekildiğinde en az Fibonacci sayısı 1.130’a değmeli, ancak fitil olarak bile olsa asla Fibonacci sayısı 1.618’e dokunmamalıdır. Daha sonra üretilecek olan C noktası, trendi tersine çeviren çok zor bir harekettir ve A noktasından B noktasına çekilen Fibonacci 1.618 düzeyine temas etmesi gerekir, ancak 2.240 düzeyine asla dokunmaması gerekir.

İşleme giriş noktası olan D noktasını belirlemek için B noktasından C noktasına kadar Fibonacci izlenir ve gerçekleşecek hareketin 0.5 seviyesi ile 5 – 0 yükseliş formasyonu kurulur. D noktası oluştuktan sonra fiyatın artacağı düşüncesiyle işleme başlanır. C noktasından D noktasına çekilecek Fibonacci, ticarete girildiğinde hedef seviyeleri ve stop seviyesini belirlemek için kullanılır. Durma noktası Fibonacci seviyesi -0,382, ilk hedef noktası 0,382 seviyesi ve ikinci hedef noktası 0,618 seviyesidir. Bu üç seviye C noktasından D noktasına çekilir.

Depositphotos 324936620 Stock Illustration Bearish 5 0 Harmonic Patterns

Bearish 5 – 0 Formasyonu: Bu formasyon ise yatırımcılara fiyatın düşüşe geçme ihtimalinin olduğunu işaret eder ve short işlem alma fırsatı sunar. Bullish 5 – 0 formasyonu ile aynı kuralları içermektedir. Bu sebeple, bullish 5 – 0 formasyonu için olan kuralların takip edilmesi ile bearish 5 – 0 formasyonu meydana gelir.

Bullish 5 – 0  formasyonunda olduğu gibi bearish 5 – 0 formasyonunda da D noktası meydana geldikten sonra fiyatın düşüşe geçeceği umudu ile işleme alınır. İşleme girildikten sonra, C noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci ile hedef seviyeleri ve stop seviyesi tespit edilir. C noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin -0.382 seviyesi stop noktası, 0.382 seviyesi ilk hedef noktası ve 0.618 seviyesi ikinci hedef noktası şeklindedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.