HaberlerAltcoin Haberleri

Charles Hoskinson, Cardano 2022 Planlarını Duyurdu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, yeni yıla yönelik planlarını paylaştığı bir videoda Cardano’nun 2022’de daha resmi bir açık kaynaklı proje yapısı oluşturacağını, buna karşılık topluluk üyelerinin de “gerçek merkeziyetsizliği” sağlamak için üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Hoskinson, yeni yapıya bağlı birçok kurum olacağını ve kendisi de dahil olmak üzere şu anda Cardano’da çalışan birçok insanın daha büyük yükümlülükleri olacağını da sözlerine ekledi.

Bitcoin’in Bu Kadar Güçlü Olmasının Nedeni Sathoshi’nin Ayrılması

Merkeziyetsizlik ve bir blockchain projesini esnek hale getiren şeyler hakkında yorum yapan Hoskinson, kendisinin ve ekibinin “esneklik hakkında çok düşündüklerini” ve birçok senaryoyu değerlendirdiklerini söyledi.

Cardano kurucusu Hoskinson şu sözleri söyledi:

“Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakomato’nun ayrılmak için iyi bir nedeni vardı ve Bitcoin’in bu kadar güçlü olmasının tek nedeni bu.”

Hoskinson, bir projenin başında bir kişi yoksa, o projeye saldırmanın kripto paranın beraberinde getirebileceği toplumsal değişiklikleri engellemek isteyenler için çok daha zor olduğunu söyledi.

Hoskinson, “Eğer projenin başında kimse yoksa önünüzde çok daha zor bir görev vardır. Felsefeye saldırmalısınız…” diyerek şöyle bir soru yöneltti:

“Özgürlüğe, insanların hayatlarını daha iyi hale getirmeye yönelik yeniliklere nasıl karşı çıkabilirsiniz?”

Cardano kurucusu, bu görüş doğrultusunda “Charles Hoskinson’ın fildişi kulesinde oturacağı ve bunu çözeceğini” düşünemezsiniz diyerek izleyicilerine kendisiyle ilgili beklentilerini değiştirme çağrısında bulundu.

Hoskinson, elinden geleni yaptığını söyleyerek ekledi:

“Bahsettiğim dünyayı gerçekten istiyorsanız biraz çaba göstermeli, kendi topluluklarınızı dahil etmelisin. Gerçek merkeziyetsizlik budur.”

Hoskinson, videonun sonunda 2022’nin farklı bir yıl olacağını belirtti.

“Birçok açıdan en iyisi ve birçok açıdan da en zoru olacak” dedi ve ekledi: “Hedefi birlikte gördük ve o noktaya ulaşmak istiyorum ve yapabileceğimizi biliyorum.”

Hoskinson’dan Başarısız tahmin!

Hoskinson, Noel’de yayınladığı bu videodan önce de geleceğe yönelik büyük vaatler vermiş ve tahminlerde bulunmuştu. Bu yıl internette dolaşan başarısız bir tahmin, Hoskinson’ın 2020’de attığı bir tweet ile açıkladığı şu tahmindi:

“2021’de Cardano üzerinde çalışan yüzlerce varlık, binlerce dapp, tonlarca ilginç proje ve çok sayıda benzersiz kullanım ve fayda görülecek.”

Son videosunda bu tahmini hakkında yorum yapan Hoskinson, bugün aslında Cardano üzerinde başlatılan 2 milyondan fazla varlık olduğunu, bunların büyük bir kısmının non-fungible token (NFT) olduğunu söyledi.

Ancak Hoskinson, merkezi olmayan uygulamalar (dapp) açısından yanlış anladığını kabul etti. Kurucu, “Bu alanda henüz önemli bir ilerleme kaydetmedik” dedi.

Adausdt
Adausdt

Yazının kaleme alındığı sırada Cardano‘nun yerel kripto para birimi ADA son 24 saatte %7 artışla 1.55 dolardan işlem görüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.