Haberler

Vladimir Putin’den “kısmi seferberlik” açıklaması: BTC düşüşe geçti, dolar endeksi 20 yıllı rekor kırdı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde kısmi seferberlik ilan etti ve dünya basını Putin’in açıklamalarını konuşmaya başladı. Putin’in kısmı seferberlik açıklaması ses getirirken, bu açıklamayla birlikte Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ilerleyen günlerde daha da sertleşebileceği düşüncesi piyasada etkisini gösterdi ve yatırımcılar hızla dolar ve altın gibi “güvenli liman” olarak değerlendirilen varlıklara yöneldi. Bu yönelme ile birlikte Bitcoin (BTC) ve kripto paralar genelinde değer kayıpları öne çıkarken, dolar endeksi ise 20 yıllık rekorunu kırdı.

PUTİN’İN AÇIKLAMALARI SERT RÜZGARLAR ESTİRDİ

Putinin Aciklamalari Sert Ruzgarlar Estirdi

Gözler 21 Eylül’de ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıklayacağı faiz kararındayken, gündemin etkili gelişmesi Vladimir Putin’in “kısmi seferberlik” açıklamaları oldu. Putin’in açıklamalarının ardından Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu da yaklaşık 300 bin askerin göreve çağrılacağını duyurdu. Öte yandan Putin, Rusya’nın “Batı” tarafından yok edilmek istendiğini ve bunun gerçekleşmemesi için var olan tüm olanakları kullanacaklarını dile getirdi. Batı medyasında Putin’in bu açıklamaları “nükleer silah tehdidi” olarak yorumlandı.

BTC DÜŞTÜ, ALTIN YÜKSELDİ, DOLAR ENDEKSİ REKOR KIRDI!

Putin’in açıklamasıyla sert rüzgarlar esmeye başladı ve bu durum finans piyasalarına da hızlı bir şekilde yansıdı. Açıklama sonrası Bitcoin bir kez daha 19 bin dolar seviyesinin altına sarktı ve son zamanların düşüşte olan varlıkları altın ve gümüşte de yükselişler kaydedildi. Ons altın açıklama sonrası %0,75 oranda artarken dolar endeksi ise 110,8’e kadar yükselerek 20 yıllık rekorunu kırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.