Haberler

DeFi Savunuculuk Kurumu, ‘patent trolü’ Davası için Dilekçe Verdi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

DeFi Eğitim Fonu (DEF), kripto para birimi endüstrisinin açık kaynaklı yazılım kullanma yeteneğini savunmak amacıyla, patent ihlali iddiasıyla açılan davalara karşı mücadele ediyor. Bu çerçevede, DEF, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne (USPTO), patent davalarından kâr elde etmeyi amaçlayan bir firma olan “patent trolü” olmakla suçladığı bir şirketin sahip olduğu bir patentin incelenmesi için dilekçe verdi.

DeFi Eğitim Fonu, True Return Systems’e ait bir patentin iptal edilmesi amacıyla Patent Deneme ve Temyiz Kurulu’na (Patent Trial and Appeal Board) üzerinde 90 sayfadan fazla içeriği bulunan bir dilekçe sundu. DEF hukuk şefi Amanda Tuminelli, yaptığı bir blog gönderisinde, 2018 yılında verilen patentin “zincir dışı verileri bir blockchain’e bağlamaya yönelik bir süreç” iddiasında bulunduğunu belirtti.

Defi Savunuculuk Kurumu, ‘Patent Trolü’ Davası Için Dilekçe Verdi

Tuminelli ayrıca, True Return Systems’in patentini NFT (non-fungible token) olarak satmaya çalıştığını iddia etti. Ancak bu girişim başarısız oldu ve hiçbir alıcı çıkmadı. Bu durum üzerine şirket, Ekim ayında DeFi protokolleri MakerDAO ve Compound Finance’e karşı dava açtı.

DeFi Eğitim Fonu, True Return Systems’e ait olduğu iddia edilen patentin incelenmesi amacıyla Patent Deneme ve Temyiz Kurulu’na dilekçe sundu. DEF, bu hareketiyle kripto para birimi endüstrisindeki açık kaynaklı yazılım kullanımını korumaya ve patent trolü davalarına karşı bir duruş sergilemeye çalışmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.