Haberler

Dev Ödeme Şirketinden FTX Açıklaması

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finans dünyasının önde gelen firmalarından Visa, geçtiğimiz günlerde iflas başvurusunda bulunan FTX borsası hakkında açıklama yaptı. Geçtiğimiz Cuma gününde FTX kripto para borsasının CEO’su Sam Bankman-Fried, FTX ve Alameda Research şirketleri için iflas başvurusu yapmıştı. SBF, sahip olduğu borsası ve kardeş şirketine bağlı 130 şirket için ABD kurumlarına “Chapter 11” iflas başvurusuyla gündeme geldi. Bu açıklama sonrasında FTX ile iş ortaklığı yapan şirketlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Visa Tüm FTX Anlaşmalarını Feshetti

Visa

Dünyanın en büyük ödeme sağlayıcısı Visa, yaptığı açıklamada iflas eden FTX ile olan iş sözleşmelerinin iptal edildiğini söyledi: “FTX ile ilgili durum talihsiz ve gelişmeleri yakından izliyoruz. FTX ile küresel anlaşmalarımızı feshettik ve ABD banka kartı programları, ihraççıları tarafından tasfiye ediliyor.” Visa yetkililerinin resmi açıklamasında popüler kripto para borsasının iflas etmesi talihsiz bir durum olarak nitelendirildi.

40 Ülkede Ortaklık Yapmışlardı

Geçtiğimiz Ekim ayında Visa ile FTX borsasının yaptığı ortaklık kripto para dünyasında büyük ses getirmişti. Kripto sektörü açısından olumlu karşılanan bu ortaklık haberiyle birlikte Visa ve FTX 40 yeni ülkede Visa banka kartlarını başlatmak için işbirliği yapmıştı. Latin Amerika, Asya ve Avrupa’ya birlikte genişlemeyi planlayan şirketlerin bu hamlesi iflas haberiyle suya düştü. Visa, en popüler kripto para borsalarından biri olan FTX’in ani bir şekilde iflas etmesinin talihsiz bir durum olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.