Haberler

El Salvador Başkanı FTX Krizini Yorumladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

En büyük kripto para birimi Bitcoin’i yasal para ilan eden El Salvador Başkanı Nayib Bukele, uzun süredir devam eden sessizliğini bozdu. Kripto para endüstrisinde kriz yaratan FTX borsasının iflasının akabinde piyasada sert bir düşüş yaşanmıştı. Kripto para yatırımcılarının hem borsalara hem de sektöre olan güvenini sarsan bu gelişme sonrası pek çok ünlü isimden açıklamalar geldi. El Salvador Başkanı Nayib Bukele, piyasada ve yatırımcılar üzerinde FUD etkisi yaratan bu olumsuz havayı dağıtmak için yeni paylaşımlarda bulundu.

FTX’i Eleştirdi ve BTC’yi Savundu

El Salvador Başkanı Ftx Krizini Yorumladı

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, iflas eden FTX’in en büyük kripto para birimi Bitcoin’den farklı olduğunu dile getirdi. Başkanın paylaşımında FTX’in şeffaf olmaması ve kullanıcı fonlarını haksız biçimde kullanmasına sert eleştiriler olması dikkatlerden kaçmadı: “FTX, Bitcoin’in tam tersidir. Bitcoin protokolü tam olarak Ponzi planlarını, banka kaçakçılığını, Enron’u, WorldCom’u, Bernie Madoff’u, Sam Bankman-Fried’i, kurtarma paketlerini ve servet atamalarını önlemek için oluşturuldu. Bazıları bunu anlıyor, ancak bazıları henüz anlamıyor. Bu bağlamda hala erkenciyiz.”

FTX İddialarını Yalanladı

Yaklaşık 1 yıl önce Bitcoin’i yasal para ilan etmesiyle bu alanda bir ilki gerçekleştiren El Salvador Başkanı Nayib Bukele önemli açıklamalar yaptı. El Salvador’un satın aldığı Bitcoin’lerin FTX borsasında olduğu iddialarının asılsız olduğunu açıklayan Başkan “FTX’te Bitcoin’imiz yok ve onlarla hiç işimiz olmadı.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.