Haberler

El Salvador Kripto Para Düzenlemelerine Erken Başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2021 yılının Eylül ayında en büyük kripto para birimi Bitcoin’i (BTC) yasal para ilan eden El Salvador yine kripto para hamlesiyle dikkat çekti. Kripto para destekçisi ve Bitcoin’i yasallaştıran ilk ülke unvanını taşıyan El Salvador’da yeni bir düzenleme için harekete geçirildi. Buna göre El Salvador Yasama Meclisi’nin görevlendirdiği bir komite, ülkedeki kripto para hizmet sağlayıcılarını ve ihraççılarını düzenlemeyi amaçlıyor. Uzun zamandır beklenen bir yasayı değerlendirmeye başlayan komitenin çalışmaları aralıksız sürüyor.

El Salvador Dijital Varlık İhraç Yasası

El Salvador Bitcoin Tahvil

Ülkede “dijital varlık ihraç yasası” adı verilen düzenleme sayesinde kripto para şirketleri için yasal bir çerçeve oluşturulacak. Kripto para ve dijital varlık şirketlerine sertifika verilerek operasyonlarını denetlemek için görevli ulusal bir komisyon atanacak. El Salvador meclisindeki genel kurul oturumunda onaylanan belgeye göre dijital varlık yasası şu anda Yasama Meclisi’nin ekonomi gündeminde ilk sırada yer alıyor.

Başkan Nayib Bukele’den Açıklama

Söz konusu belgeye göre yeni yasa kripto para piyasasının verimli gelişimin teşvik etmek ve yatırımcıların çıkarlarını korumak gibi amaçlar taşıyor. El Salvador’un son düzenlemesi, diğer kripto para birimlerini yasal ödeme yapmaktan ziyade dijital varlıkları halka sunmak için standartlara bağlamaya odaklandı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, şubat ayındaki açıklamasında menkul kıymet yasaları ve vergi teşvikleri gibi konularda 52 reform hazırlığında olduklarını söylemişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.