Haberler

Elon Musk’ın Çılgın Projesi Neuralink’e Büyük Yatırım

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Teknoloji alanında önemli bir isim olan Elon Musk’ın beyin çipi projesi olan Neuralink, son yatırım turunda 280 milyon dolarlık fon toplamayı başardı.

Son zamanlarda teknolojik girişimlerin popülaritesi giderek artıyor. Özellikle yapay zeka ve blockchain gibi yenilikler, dünya genelinde kabul görmeye başladı. Elon Musk ise adından sıkça söz ettiren girişimlerine hız kesmeden devam ediyor. Neuralink projesiyle birçok sorunun çözümünü hedefleyen Musk, teknoloji dünyasında önemli bir yer edinmeyi amaçlıyor.

Neurolink Elon Musk
Elon Musk'ın Çılgın Projesi Neuralink'e Büyük Yatırım 3

Elon Musk, Beyin Çipi Projesi İçin 280 Milyon dolarlık Destek aldı!

Neuralink, beyin çipi projesiyle dikkatleri üzerine çeken bir biyoteknoloji şirketi, Kurucular Fonu’ndan önemli bir yatırım olan 280 milyon dolarlık bir destek elde etmiştir.

Bu yatırım, beyin çipi projesinin birçok hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynayacak olmasıyla ilgili olarak büyük bir değere sahiptir. Yapay zekayı da içeren bu projenin, çeşitli hastalıkların tedavisine yönelik yenilikçi bir yaklaşım sunması beklenmektedir.

Neuralink, geçtiğimiz gün Twitter üzerinden paylaşım yaptığına göre, D Serisi yatırım turundan 280 milyon dolar fon toplamış ve bu turu Peter Thiel’in Kurucular Fonu yönetmiş. Neuralink’in ortağı Scott Nolan, hasta insanların ihtiyaçlarını karşılamak vizyonuna destek olmanın heyecanını dile getirmiştir.

Elon Musk’ın da desteğiyle 2016 yılında kurulan Neuralink, yapay zeka destekli çip projesiyle insan beynini hedeflemektedir. Bu projenin amacı, insan sağlığını daha verimli hale getirmektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.