Haberler

Elon Musk’tan, Mars için Çarpıcı Bitcoin Planını

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tesla, SpaceX ve X (eski adıyla Twitter) şirketlerinin sahibi olan ünlü girişimci Elon Musk, katıldığı bir Space programında kripto paraların kullanım alanları hakkında ilginç fikirlerini paylaştı.

ARK Invest kurucusu Cathie Wood’un da katıldığı ETF konulu Space odasında konuşan Musk, Bitcoin’in Mars gezegeninde bir para birimi olarak kullanılabileceği fikrini ortaya attı. Bu çarpıcı Bitcoin planı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı:

“Mars’ta bir tür kripto para biriminin kullanılması bana mantıklı geliyor.”

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Elon Musk, Mars’ta Bitcoin’in kullanılması için bazı zorlukların olduğunu kabul etti. Mars’ta yerleşik bir ağın gerekliliğine dikkat çeken Musk, uzun uzlaşma sürelerinin bir dezavantaj olduğunu belirtti. Bu soruna çözüm arayan Musk, Bitcoin çekirdek geliştiricisi Matt Corallo’nun uzmanlık alanı olan Lightning Network’e dikkat çekerek, bu teknolojiyle hız sorununun bir nebze olsun aşılacağını düşündüğünü ifade etti.

Elon Musk, Mars'A Ne Zaman Insan Gönderileceğini Açıkladı - Sdn

Elon Musk, Mars'A Ne Zaman Insan Gönderileceğini Açıkladı - Sdn

Elon Musk’ın sözlerinin ardından tartışmaya katılan BlockStream CEO’su Adam Back ise Dünya ile Mars arasındaki uzun mesafeyi 10 dakikalık bloklarla aşabileceklerini öne sürdü. Bu tartışmalar, Bitcoin’in Mars’ta kullanım potansiyeli konusunda ilginç bir perspektif sundu.

“Bitcoin ağında uzlaşma süresi çok uzun. Dünya ile Mars arasında 12 ışık dakikası uzaklık var.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.