HaberlerBitcoin HaberleriKripto Para Birimleri

Nijerya, Kripto Yasağını Yeniden Değerlendiriyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Nijerya, kripto yasağını yeniden değerlendiriyor. Nijerya geçen yıl ülkede kripto para biriminin yasaklanacağını duyurmuştu. Kara para aklama ve terör endişeleri nedeniyle kripto para kullanımını yasaklayan Nijerya, yasağı yeniden gözden geçirmek için uzmanlarla görüşmelere başladı.

Akademisyenler, hükümet yetkilileri ve teknoloji meraklıları ile Nijerya İletişim Komisyonu (NCC), Blockchain gibi gelişmekte olan teknolojilerin ekonomiye yardım etmedeki faydalarını vurguladı.

Nijerya, Blockchain Teknolojisiyle İlgili Çalıştay Düzenledi

 

Binance, Nijerya'Nın Bitcoin Yasağı Sonrası Ülkede Para Yatırmayı Durdurdu

Kamu Hizmeti Reformları Bürosu (BPSR) ile işbirliği içinde Komisyonun ev sahipliğinde düzenlenen iki günlük bir çalıştayda, paydaşlar, NCC liderliğindeki yönergeler, kurallar ve yönergelerde ifade edilen politikaların etkin bir şekilde yürütülmesinin yenilik ve büyümenin temel taşı olabileceği konusunda anlaştılar. .

Abuja’da gerçekleştirilen ve ‘Dağıtılmış Defter Teknolojisi’ üzerine odaklanan etkinliğe finans kurumları, Bakanlıklar, Daireler ve Ajanslar (MDA), akademisyenler, Nijerya askeri ve paramiliter güçleri, Nijerya Siber Savaş Komutanlığı ve özel sektöründen kişiler katıldı.

NCC’nin dinamik bir dijital düzenleyici ortam oluşturmaya katılımı, yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin büyümesine ve gelişmesine katkısı ve NCC’nin Nijerya’da gelişen teknolojileri kabul etmesi, atölye katılımcıları tarafından takdir edildi.

NCC’nin Yeni Medya ve Bilgi Güvenliği Direktörü Dr. Haru Al-Hassan, etkinlik sırasında açılış konuşmasını yaptı:

İyi düzenleyici politikalar, inovasyon ve büyümenin temelidir. Aksi takdirde Blockchain ve diğer yenilikçi teknolojiler olarak bilinen Dağıtılmış Defter Teknolojileri’nin (DLT’ler) Nijerya’nın büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmaya devam etmesi Komisyonun arzusudur.

BPSR Genel Müdürü Dr. Dasuki Arabi, Nijerya hükümetinin yeni teknoloji verimliliğini artırmayı amaçlayan bir dizi program aracılığıyla yeni teknolojileri modern kamu hizmetleri sektörüyle eşleştirmeye çalıştığını belirtti. Ayrıca blockchain’in Ulusal e-Devlet Ana Planının uygulanmasının önemli bir bileşeni olacağını belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.