Haberler

Fireblocks Milyonlarca Kripto Cüzdanının Tehlikede Olduğunu Söyledi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fireblocks adlı dijital varlık altyapı firması, milyonlarca kripto cüzdanının boşaltılmasına yol açabilecek bir güvenlik açığını ortaya koydu. Fireblocks’a göre, yaygın olarak kullanılan 15’ten fazla kripto cüzdan sağlayıcısı ve projesi, milyonlarca kripto cüzdanının boşaltılmasına yol açabilecek açıklarla karşı karşıya.

Fireblocks’ta Milyolarca Kripto Cüzdanı Tehlikeye Girdi!

ABD merkezli kripto para saklama platformu Fireblocks, 9 Ağustos’ta yaptığı basın açıklamasında, BitForge adı verilen bir dizi güvenlik açığının kripto cüzdanlarını etkilediğini belirtti. Bu açıklar, kullanıcıların veya satıcıların haberi olmadan saldırganların ve kötü niyetli kişilerin milyonlarca perakende ve kurumsal müşterinin cüzdanlarındaki paraları saniyeler içinde çekmesine olanak sağlayabilir.

Fireblocks, bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Düzeltilmediği takdirde, bu açıklar saldırganların ve içerideki kötü niyetli kişilerin milyonlarca perakende ve kurumsal müşterinin cüzdanlarındaki paraları saniyeler içinde, kullanıcının veya satıcının bilgisi olmadan çekmesine olanak sağlayacaktır.” Fireblocks, BitForge güvenlik açıklarının Coinbase, Zengo ve Binance gibi önemli cüzdan sağlayıcılarının çoğunu etkilediğini açıkladı. Fireblocks’un açıklama süresi olan 90 gün boyunca, bu üç şirket tespit edilen sorunları çözdü.

Coinbase’in baş bilgi güvenliği sorumlusu Jeff Lunglhofer, Fireblocks’a sorunu tespit ettiği ve sorumlu bir şekilde açıkladığı için teşekkür etti ve Coinbase müşterilerinin ve fonlarının hiçbir zaman risk altında olmadığını ekledi.

Fireblocks’un baş teknoloji sorumlusu ve kurucu ortağı Pavel Berengoltz ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“MPC’nin dijital varlık endüstrisinde artık her yerde olduğunu görmek bizi cesaretlendirse de, bulgularımızdan tüm MPC geliştiricilerinin ve ekiplerinin eşit yaratılmadığı açıktır. Web3 teknolojisinden yararlanan şirketler, güvenlik açıklarının önüne geçmek ve bunları azaltmak için bilgi birikimi ve kaynaklara sahip güvenlik uzmanlarıyla yakın işbirliği içinde çalışmalıdır.”

Fireblocks, geçtiğimiz ay duyurduğu haberle birlikte, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform, Alibaba Cloud, Thales ve Securosus gibi bulut hizmeti sağlayıcılarına destek vermeye başladığını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.