Kripto RehberEditörden Seçmeler

Tezos (XTZ) Coin Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blok zincirlerin işlevselliğinin büyük önem arz ettiği günümüz kripto para piyasasının köklü projelerinden Tezos (XTZ) Coin, artışıyla kripto tutkunlarının ilgisini çekiyor. Yatırımcılar internetteki en detaylı bilgiye ulaşmak ve Tezos Coin nedir, nereden alınır, projesi nedir, geleceği nedir gibi sorularla projeye yatırım yapmak istiyorlar. Bu içeriğimizde XTZ Coin ile ilgili bilgiler vereceğiz. gelin hep birlikte bakalım.

Tezos (XTZ) Coin Nedir?

Tezos Coin nedir sorusuna kısaca cevap vermek gerekirse Tezos (XTZ), “Tez” veya “Tezzie” adlı bir tokene bağlı bir blok zinciridir. XTZ aynı zamanda bu blok zincirinin yerel tokenidir. Tezos, Proof of Stake mekanizmasına bağlı değildir. Bunun yerine, token sahipleri, Proof of Stake konsensüs mekanizmasına katıldıkları için bir ödül alırlar. XTZ Coin, dolaşımda 868.818.274 XTZ olan kripto paranın toplam arzı 897.557.851 XTZ‘dir.

XTZ kripto para birimi Tezos ağının bakımında ve işletilmesinde önemli bir rol oynar ve tutmak, harcamak, göndermek için kullanılabilir. Kullanıcılar, XTZ’ye sahip olarak, her oylamada XTZ kripto para birimi miktarıyla orantılı olarak ağ yükseltmelerinde oy kullanma olanağına sahip olurlar.

ICO sırasında birçok yasal sorun yaşayan Tezos (XTZ), Proof of Stake mekanizması sayesinde ayı piyasasından çıkmıştır. Tezos’un fiyatı Ekim 2019 ile Şubat 2020 arasında üç kattan fazla artarak rekor seviyelere ulaştı. Tezos, 2021’de dikkat çekmeye devam etti. Ve Top 41’de kalmaya devam ediyor.

Tezos (Xtz) Coin Nedir? Nereden Ve Nasıl Alınır?

Tezos Projesi Nedir?

Tezos’un projesi kullanıcıların ilgisini çekiyor. Tezos’un sürekli gelişen bir ağ olması amaçlanmıştır. Bu esneklik onun sisteminin çok önemli bir yönü olarak görülüyor. Özellikle Bitcoin’deki esneklik ve ölçeklenebilirlik eksikliği yatırımcılar için soru işaretleri yaratıyor. Ethereum ise esnekliği sebebiyle büyük ölçüde gelişti ve Tezos bu yönde gelişimini sürdürüyor. Tezos’un farklı yönlerinden biri yönetişimdir. İlk blokajların çoğu, yeni tasarım seçenekleri formüle etmek için geliştirme ekiplerine ve madencilik topluluklarına güvenir. Ancak Tezos, karar verme sürecini kullanıcıların kendi ağının içine yerleştirmeye çalışır. Bu sistemin bir sonucu olarak Tezos, temel geliştirme sürecine kullanıcı katılımı için teşvik’te bulunur. Bu, geliştirme sürecini demokratikleştirir ve bakımı dağıtır.

Aynı zamanda Tezos’un geliştiricileri, belirli kritik özelliklerin zaman içinde desteklenmesi gerektiğinin farkındaydı. Tezos, bu özelliklerin korunduğunu doğrulamak için resmi matematiksel kanıtları ele alır. Esasen bu, Tezos ağının merkeziyetsiz kalması anlamına gelir. Diğer blok zincirleri merkezi olmayan bir yapıya sahipken Tezos, toplu karar almaya izin veren bir mekanizma da içeriyor. Tezos token sahiplerinin bekleyen protokol gelişmelerine oy vermelerine izin verilir.

Images?Q=Tbn:and9Gcqljvwu6Ivj8Czeq7Eldomfryysjjh Xuoz701S6C Xgqdpdnnbdedrdaba 3Safm3Yaem&Amp;Usqp=Cau

Tezos Coin Geleceği

Tezos Coin’in geleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.  Tezos her zaman ilgi çeken kripto para projelerinden biri olmuştur. Proje, ilk başta karşılaştığı zorlukları aşmış saygın bir projedir. Yönetim modeli ve akıllı sözleşme dili, uzun vadede başarılı olmasına yardımcı olma potansiyeline sahiptir. Ayrıca Tezos’un ayırt edici unsurlarından biri de yönetişimdir. İlk ortaya çıkan blok zincirlerin çoğu, yeni tasarım seçenekleri formüle etmek için geliştirme ekiplerine ve madencilik topluluklarına güveniyor. Ancak Tezos, karar verme sürecini kullanıcıların kendi ağının içine yerleştirmeye çalışır. Sponsorluklar ve sektör içi anlaşmalarla adından söz ettiren Tezos’un geleceğinin olumlu yönde ilerlediğini söyleyebiliriz.

Tezos, Red Bull Racing Honda, McLaren Racing, OneOf, Interpop ve NFT’ler için Hic-Et-Nunc, OBJKT ve Sweet.io gibi pazar yerleri tarafından kullanılmaktadır. Ve milyarder yatırımcı Tim Draper, Tezos’un kilit yatırımcılarından biri.

Tezos Hangi Ülkenin?

Tezos Coin, İsviçreli Arthur-Kathleen Breitman tarafından kuruldu. 2017 yılında kurulan ve merkezi İsviçre Zug’da bulunan kar amacı gütmeyen Tezos Vakfı tarafından uygulanmaktadır. Bir dönem kripto para birimi pek bilinmese de en büyük ICO’lardan birine imza atarak büyük yankı uyandırmıştır.

Images?Q=Tbn:and9Gcreqn1Txgjqggoyxlg63P2Kkjglpekjrqoaodde0Gzc4Ts2Qq0B3Sg0R9Rhngx C7Hj4Yi&Amp;Usqp=Cau

Tezos Coin İlk Çıktığında Ne Kadardı?

Tezos Coin’in başlangıç ​​fiyatı, kullanıcıların bilmek istediği şeylerden biridir. Tezos, 2017 yılında bir ICO idi ve 0,470 dolardan piyasaya sürüldü. En yüksek fiyat 9.18 ile görüldü ve Tezos tarafından kaydedilen en düşük fiyat 0.31 oldu.

Tezos Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

Tezos, kripto para birimi endüstrisindeki en eski projelerden biridir ve neredeyse tüm kripto para platformlarında alınıp satılabilir. Binance, Kraken, Coinbase, Gate.io, Huobi, Bithumb, KuCoin, Gemini, Bybit, Bittrex, Poloniex ve diğer borsalar yer almaktadır. Bu platformlarda BTC, USDT, ETH, BNB gibi parite işlemleri yapabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.