Haberler

Fransa, MiCA’ya Uyum Sağlamak İçin Kripto Düzenlenmesine Gitti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

MiCA’ya uyum sağlamak amacıyla kayıt gerekliliklerini değiştiren Fransa, Avrupa Birliği’nin kripto düzenlemesine adım attı.

Kripto piyasasında boğa beklentilerinin sakin bir seyir gösterdiği günlerde, ülkeler düzenlemelerini şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Avrupa Birliği tarafından kabul edilen MiCA kripto düzenlemesi, 2024 yılından itibaren Avrupa ülkelerinin sistemlerine dahil edilecektir. Öte yandan, Fransa’nın finansal düzenleyicisi AMF, MiCA uyum sürecinde şirketlerin kayıt gerekliliklerini değiştirme kararı aldığını duyurdu.

Fransa Bitcoin Kripto Para.jpg
Fransa, Mica'ya Uyum Sağlamak İçin Kripto Düzenlenmesine Gitti! 3

AMF, Fransa’nın mali düzenleyicisi, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak olan geliştirilmiş kayıt gerekliliklerini duyurdu.

Yeni şirketlerin, sektörde ortaya çıkacak olan bu gerekliliklere uymaları zorunlu olacak. Kayıt gerekliliklerinde yapılacak değişiklikler, mevcut kripto şirketlerinin yetkilendirme süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor. Düzenleyici kurum, şirketlere bir hatırlatma yaparak, “1 Ocak 2024’ten önce kaydolan DASP’ler, geçerli çerçeveye tabi olmaya devam edecek ve bazı esnekliklerden yararlanabilecekler” dedi. Avrupa Birliği ülkeleri, MiCA düzenlemesine uyum sürecini tamamlama ve sistemlerine entegrasyonu için hazırlık yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.