HaberlerTüm Haberler

Fransız Marka Hermes’den, Dijital Sanatçıya NFT Davası!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fransız bir moda evi olan Hermes, Mason Rothschild’e kendi Birkin çantalarından lisanssız bir NFT serisi ürettiği için dava açtı.

NFT kabulü ve kullanımı küresel ölçekte hızla artıyor. Genellikle dijital sanat olarak bilinen NFT’ler, şirketlerin dikkatini çekmeye başlıyor. Bununla birlikte, hâlâ düzenlenmemiş olduklarından, dijital varlıklar da yasal sorunlar arz ediyor. Fransız lüks markası Hermes, kendi Birkin çantalarına karşı dava açtı. Hermes, NFT koleksiyonunun dijital sanatçı Mason Rothschild tarafından rızası olmadan oluşturulduğunu düşünüyor.

Fransız Marka Hermes'Den, Dijital Sanatçıya Nft Davası!

Fransız lüks moda markası Hermes, Birkin çantalarının bir NFT koleksiyonuna uygunsuz bir şekilde dahil edildiğini öğrenince dava açtı.

Hermes, bir dijital sanatçı olan Mason Rothschild’in Birkin çantalarını kopyaladığını iddia etti. MetaBirkins adıyla yayınlanan ve satışa sunulan NFT koleksiyonuyla ilgili olarak marka tecavüzü davası açıldı.

30 Ocak’ta Manhattan’daki federal mahkeme, Fransız şirket ile Rothschild arasındaki anlaşmazlığı değerlendirecek. Premium markanın Rothschild’e karşı açtığı orijinal davanın ardından anlaşmazlık ilerledi. Hermes, dijital sanatçının satışı durdurmasını talep etti, ancak karşı taraf Hermes’in talebini kabul etmedi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.