Haberler

Bir Borsa Daha FTX ve Alameda Hesaplarını Askıya Aldı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası FTX’in iflas etmesiyle başlayan kriz ortamında şirketler yatırımcı güvenini sağlamak için yeni adımlar atıyor. FTX borsasının Binance tarafından satın alma sürecinin iptal edilmesinin akabinde bir süre yeni yatırımlar aradığı biliniyor. Ancak aradığı desteği bulamayan FTX iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Bunun ardından hack saldırıları ve şüpheli işlemlerle gündeme gelen borsadaki gelişmeler kripto para piyasasını da olumsuz etkiledi. Kripto para yatırımcılarının sektöre olan güvenini sarsan bu gelişmelerden sonra en büyük kripto para borsası Binance FTT mevduatlarını duraklattığını duyurmuştu.

Kraken’den FTX ve Alameda Hamlesi

Kraken

ABD merkezli popüler kripto para borsası Kraken de tıpkı Binance gibi aynı yolu izleyerek FTX borsasıyla ilgili işlemlere müdahale etmeye başladı. Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulunan FTX Group, Alameda Researc ve yöneticilerinin Kraken borsasındaki hesapları donduruldu. Kraken’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, şüpheli isimlerin sahip olduğu kripto para hesaplarının askıya alındığı belirtildi.

FTX Yöneticilerinin Para Kaçırmaları Engellendi

Popüler kripto para borsası Kraken, bu hamlesiyle şüpheli olarak görülen FTX yöneticilerinin hesaplarından para kaçırmalarını engellediklerini duyurdu: “Kraken, iflas etmiş FTX Group, Alameda Research ve yöneticilerinin sahip olduğu birkaç hesapla ilgili olarak kolluk kuvvetleriyle konuştu. Bu hesaplar alacaklılarını korumak için donduruldu.” Borsa yetkilileri, FTX ile bağlantılı hesapları dondurmasının yanı sıra rezervlerin tamamını koruduklarını açıkladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.