Editörden SeçmelerKripto Rehber

Temel Analiz ile Teknik Analiz Nedir? Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Piyasayı değerlendirmek ve ilgili ürünlerin fiyat hareketlerini analiz etmeye yardımcı olmak için kullanılan teknik analiz ile temel analiz arasındaki farka bir göz atalım.

Temel Analiz Nedir?

Finansta Teknik Analiz Ise Yarar Mi

Temel analiz; bu, kripto para piyasasında mevcut olan küresel ekonomik verilerin, şirket finansal raporlarının veya proje taahhütlerinin ve ekiplerinin analizidir. Bu, haber takibinin önemli olduğu ve ekonomik gündemin sürekli takip edilmesi gereken bir analiz türüdür.

Teknik Analiz Nedir?

Öte yandan, teknik analiz temel analizden farklıdır. Çünkü burada haber takip etmekten ziyade fiyat tablosundaki yorum daha önemlidir. Bu tür analizleri tercih eden yatırımcılar, fiyat hareketlerinin tüm durumları kapsadığına inanarak fiyat tahmini için teknik analiz kalıplarını ve indikatörleri kullanırlar.

Teknik Analiz İle Temel Analiz Arasındaki Fark Nedir?

Images?Q=Tbn:and9Gctmtw2Nz3Lmlyodcganwqhrifecp Whasjqai43Rmgolmgos9Zup2Pqttndvr1Zah0Wbc8&Amp;Usqp=Cau

Bu analitik yöntemlerin her ikisi de piyasayı değerlendirirken çok önemlidir. Ancak aralarında bazı farklılıklar vardır.

  • Temel analiz, piyasa hareketlerinin arkasındaki nedenleri incelerken, teknik analiz sonuçları inceler.
  • Temel analiz, çok sayıda verinin izlenmesini ve yorumlanmasını gerektirirken, teknik analiz yalnızca fiyat tablolarından gelir.
  • Temel analiz, bir yatırım ürününün fiyatını etkileyebilecek tüm sosyal, ekonomik ve politik nedenleri inceleyerek sonuç ve kazanç elde etmeyi amaçlar. Teknik analiz yönteminde bu faktörlerin hiçbiri izlenmez ve bu faktörlerin cevapları fiyatlarda ve fiyat değişimlerinde aranır.

Aslında bu şekilde teknik analiz ile temel analiz arasında pek bir fark yoktur. Ancak her iki yaklaşımın da bağnazları diğerini reddediyor. Aslında her iki analiz türünü bir arada kullanmak çok faydalı olabilir.

Yani temelde iyi haber olan bu yatırım ürünü teknik destek seviyesindeyse, “Acaba destekten tepki alır mı? Yoksa desteğini kaybederek daha da mı düşer?” çıkmazın ortadan kaldırılmasını sağlar. Çünkü temellerden gelen olumlu haberler, fiyatın destek seviyelerinde tepki verme olasılığını artırır. Bu nedenle daha sağlıklı yatırımlar yapılabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.