Haberler

Güneş enerji panelleri ile kripto madenciliği yapacak olan şirket 8 milyon dolar fon topladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarında son dönemlerde çok ciddi değer kayıpları yaşandı ve yaşanan düşüşler sadece bireysel ve kurumsal yatırımcıları değil, kripto para madencileri de etkisi altına aldı. Madencilik sektörü de piyasadaki mevcut düşüşlerden ciddi şekilde payını alırken, bu alanda kritik bir gelişme yaşandı ve kripto para madencilik şirketi Aspen Creek, güçlü yatırımcıların bulunduğu bir finansmanda 8 milyon dolarlık fon toplamayı başardı.

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIMI İLE MADENCİLİK”

Yenilenebilir Enerji Kullanimi Ile Madencilik

Güneş enerji panelleri ile kripto para madenciliği yapacak olan Aspen Creek şirketine, yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleyen firmalardan tam destek geldi. Galaxy Digital ve Polychain Capital tarafından yönetilen bir finansman turunda Aspen Creek şirketi 8 milyon dolarlık fon topladı. Son dönemlerde madencilik işlemlerinin tükettiği enerji yoğun şekilde gündeme gelirken, Bitcoin (BTC) ağına ilişkin olarak da benzer sorun ve tartışmalar gündeme gelmişti.

Hatta öyle ki Bitcoin madenciliği yapan şirketler son dönemlerde “çevre düşmanlığı” yapmakla suçlanmıştı. Aspen Creek şirketi de bu tartışmaların ortasında “yenilenebilir enerji kullanımı ile madencilik” stratejisiyle ön plana çıkmayı başardı.

MADENCİLİK ALANINA YENİ YÖNTEMLER

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Bitcoin’in yenilenebilir enerji tüketimine geçmek zorunda olduğunu açıklamıştı. Madencilik faaliyetlerinin devamlılık sağlayabilmesi ve büyük şirketlerin de onayından geçebilmesi için bu noktada yeni yöntemler ortaya çıkmaya başladı. Bu yöntemler arasında güneş enerji panelleri ile madencilik yapacak olan Aspen Creek de finansmanda 8 milyon dolarlık fon topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.