HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Hindistan, Kripto Paraları Yasaklamaya Hazırlanıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hindistan hükümeti, kripto para birimlerinin yasaklanması ile ilgili bir yasa tasarısı üstünde tartışıyor. Söz konusu tasarıda kripto parala birimlerini yasaklamakla beraber bazı istisnaların dahil olması ilgi çekiyor.

Hindistan Hükümetinde Kripto Paralara Yasaklama

Hindistan, kripto paraların yasaklanmasıyla ilgili bir yasa tasarısını tartışıyor. Hindistan’ın kripto paralar ile ilgili tutarsız ithamları ve kararlarına bir yenisi eklendi. Kripto paraları yasaklama tasarısının amaçlarında biri de Hindistan Merkez Bankası tarafından çıkarılacak resmi dijital para biriminin oluşturulması adına kolaylaştırıcı bir çerçeve oluşturmak.

Söz konusu tasarıda, kripto para birimlerinin arkasındaki teknolojiyi ve kullanım durumlarını teşvik etmek adına bazı istisnalara izin verilmesi amaçlanıyor. Çıkarılacak yasa ile tasarıda da belirtilen ülkenin merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) çıkarılmasına zemin hazırlıyor. Çalışmaların sonucunda 2022’de lansmanın gerçekleşmesi planlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak?

Hindistan ve Kripto Paralar

Medyaya yansıyan bilgilere göre geçtiğimiz hafta bir hükümet kaynağı, regülatör onayı olmayan kripto para birimlerinin yasaklanacağı açıklamıştı.

Hindistan’ta kripto para hükümet tarafından onaylandığında işlem yapılabilir hale gelir. Aksi takdirde kripto para tutmak, alım satım yapmak veya diğer tüm işlemler cezaya tabi tutulabilir. 2021 Kasım ayının başlarında Hindistan, kripto paraların ödeme aracı olarak kabul görmesini yasaklamıştı. Gelişmeler değerlendirildiğinde Bitcoin ve Ethereum fiyatı bu durumdan etkilenmiş görünmüyor.

Tüm bu gelişmeler dışında lider kripto para birimi Bitcoin, yazının hazırlandığı sırada 57.000 dolar seviyelerindeki seyrini sürdürüyor. En büyük altcoin Ethereum ise 4.300 dolar ile günü daha iyi bir performans sergiliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.