Haberler

HSBC, Hong Kong’lu Yatırımcılarına Tokenize Altın Sunuyor

HSBC, Hong Kong'un en büyük bankası olarak bilinen bir finans kuruluşu, gerçek dünya varlıkları alanında önemli bir adım attı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

HSBC, Hong Kong’un en büyük bankası olarak bilinen bir finans kuruluşu, gerçek dünya varlıkları alanında önemli bir adım attı. HSBC, yeni bir ürün olan HSBC Gold Token’ı piyasaya sürdü ve bireysel yatırımcılara sunmaya başladı. Bu hamle, finans dünyasında önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

HSBC, dijital varlıklara karşı duruşunu bir kenara bırakarak dijital altın token’ını piyasaya sürdüğünü resmen duyurdu. Hong Kong’un köklü ve dev bankası, tokenizasyon ve gerçek dünya varlıklarının RWA olarak da bilindiği alanda önemli bir ilerleme kaydetti.

Image 34

Hong Kong Merkezindeki Lider İsimden Değerlendirme

Tokenize edilen altın sahiplik hakları, blok zincirinde güvenli bir şekilde saklanacak. Maggie Ng, HSBC’nin Hong Kong merkezindeki lider ismi, konu hakkında yaptığı açıklamada şu cümleleri dile getirdi:

“Dijital varlıklara her geçen gün daha fazla talep geliyor. Altın konusunda bu talebin önplana çıktığını görüyoruz. Altın yatırım açısından en güvenilen varlıklardan biri ve tokenize altın konusunda da fazla talep alıyorduk. HSBC Gold Token, bankanın dijital varlık platformu olan HSBC Orion üzerinde bulunacak. Bu ürün dağıtık defter teknolojisi kullanılarak Hong Kong’da geliştirilmiş ilk ürün oldu. Bu da bizi ayrı şekilde gururlandırıyor”

Tokenize altının küresel piyasa değeri, 2023 yılında 1 milyar doları aşmış durumda. Bu şaşırtıcı gelişme, HSBC gibi köklü bir bankanın, 1865 yılından bu yana varlığını sürdüren bir tarihle, tokenizasyon alanındaki ilerlemelere cesurca adım atmasıyla gerçekleşti. Bu durum, gelecekte finans dünyasında nasıl bir değişim ve dönüşüm yaşanacağının sinyallerini veriyor.

HSBC Altın Jetonu, Hong Kong’un regüle edilmesinden sorumlu olan SFC tarafından kontrol edilecek.

Hong Kong, son 2 yılda kripto paralar konusunda pek çok olumlu gelişmeye kapı aralayan bir politika izlemiştir. Ekonomik olarak serbest olmasına rağmen, Çin’e bağlı olan Hong Kong için “kripto paralar için bir kapı” yorumu da yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.