HaberlerTüm Haberler

İran’dan, Kripto Madenciliği Ekipmanları Hakkında Karar!

İran, elektrik sistemleri üzerindeki baskıyı gerekçe göstererek, ele geçirdiği 150.000 adet kripto madenciliği ekipmanını serbest bırakmaya karar verdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İran, elektrik sistemleri üzerindeki baskıyı gerekçe göstererek, ele geçirdiği 150.000 adet kripto madenciliği ekipmanını serbest bırakmaya karar verdi.

Ülkeler son yıllarda kripto madenciliği konusunda çeşitli önlemler aldı. Birçok ülke, baskı altına alma veya yasadışı ilan etme niyetiyle harekete geçti. Çin, Bitcoin madenciliğini yasaklayarak başlangıçta gündemde önemli bir yer tuttu. İran benzer bir seçim yaptı. Ülkenin yargı sistemi, kış aylarında enerji altyapısı üzerinde daha fazla baskı olduğunu öne sürerek bir miktar ilerleme kaydetti. Bu eylemlerden biri de 150.000 kripto para madenciliği ekipmanına el konulmasıydı. İran şimdi ele geçirilen bu cihazları serbest bırakma kararı aldı.

İran Ele Geçirilen Kripto Madenciliği Ekipmanlarını Serbest Bırakma Kararı Aldı

İran Devlet Mallarının Toplama ve Satış Örgütü (OCSSOP), sürekli elektrik kesintileriyle çeşitli şekillerde mücadele etmeye çalıştı. OCSSOP, 2021’den bu yana çok sayıda kripto para madenciliği donanımına el koydu. En son alınan yargı kararıyla envanterinde 150.000 adet kripto para madenciliği ekipmanı bulunan kuruluş bunları serbest bırakıyor.

İran Ekonomi ve Maliye Bakanı Abdolmajid Eshtehadi konu hakkında konuştu. Eshtehadi, kripto para madenciliği ekipmanına atıfta bulunarak şunları söyledi:

Şu anda yaklaşık 150.000 kripto madenciliği ekipmanı OCSSOP tarafından tutuluyor ve bunların büyük bir kısmı yargı kararlarının ardından serbest bırakılacak. Makineler çoktan iade edildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.