Haberler

İsrail Yapay Zekaya Dayalı Savunma Teknolojisini Kullandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İsrail’deki bazı askeri operasyonlarda, rapora göre İsrail Savunma Kuvvetleri yapay zeka teknolojisini kullanıldı.

İddialara göre IDF, ölümcül askeri operasyonlarda yapay zekayı kullandı. Bloomberg raporuna göre, IDF hava saldırılarında hedef seçimi ve lojistik yönetimi için yapay zeka sistemleri kullanmıştır. AI tavsiye sistemi, hava saldırılarında hedef seçimine yardımcı olmak için büyük miktarda veriyi analiz etmiştir. Ayrıca, Fire Factory adlı bir AI modeli, mühimmat yüklerini hesaplayarak hedefleri önceliklendirip atamış ve askeri verilere dayalı program önerileri sunmuştur.

İsrail Yapay Zeka Alanını Genişletiyor!

Yapay Zeka 750X430 2
İsrail Yapay Zekaya Dayalı Savunma Teknolojisini Kullandı! 3

AI’nin genel olarak endüstrilerde otomasyon yoluyla tekrarlayan görevleri kolaylaştırarak verimliliği artıran uygulamaları keşfedilmektedir. Büyük ölçekli veri analizi yapabilen yapay zeka algoritmaları, farklı kalıpları tanımlayarak bilgiye dayalı karar verme süreçlerinde değerli içgörüler sunabilir.

Rapor, IDF’nin otonom silahlarda liderlik hedefine ulaşmak için yoğun şekilde yapay zeka teknolojilerine başvurduğunu açıklamaktadır. IDF’nin bazı sistemleri İsrailli savunma müteahhitleri tarafından inşa edilirken, diğerleri ordu tarafından geliştirilen sınır kontrol kameralarıyla bir araya getirilmiştir.

Yapay zekanın askeri operasyonlarda kullanılmasıyla ilgili detaylar gizli tutulmaktadır. Ancak, askeri yetkililerin sistemlerin savaş alanında deneyim kazandığı doğrulanmaktadır. Uzmanlar, yapay zekanın sivil kayıpları azaltma potansiyeline dikkat çekerek savaş alanı sistemlerine entegrasyonunu vurgularlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.