HaberlerTüm Haberler

JPMorgan’dan Dikkat Çeken Bitcoin ETF Yorumu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

JPMorgan, Kanada ve Avrupa’da spot Bitcoin ETF’lerinin büyük yatırımcıların dikkatini çekmediği konusunda belirti yaptı. Banka, Bitcoin ETF başvurularının kabul edilmesinin piyasayı çok fazla etkilemeyeceği görüşünü savundu.

JPMorgan Bitcoin ETF’sinin Piyasayı Etkilemeyeceğini İddia Etti!

Jp Morgan 1
Jpmorgan'dan Dikkat Çeken Bitcoin Etf Yorumu! 3

JPMorgan, Bitcoin ETF’leri hakkında bir değerlendirme raporu yayınladı. Banka, bu tür ETF’lerin Kanada ve Avrupa’da uzun bir süredir mevcut olduğunu ifade etti. Raporunda, SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylamasının kripto piyasaları için büyük bir dönüm noktası olmayacağı belirtildi. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, “Spot Bitcoin ETF’leri ABD dışında, Kanada ve Avrupa’da uzun bir süredir mevcut, ancak büyük yatırımcıların ilgisini çekmeyi başaramadı” şeklinde yazdı.

Raporda, Bitcoin fonlarının 2021 yılının ikinci çeyreğinden bu yana çok az ilgi çektiği belirtiliyor. Geçen yıl boyunca altın ETF’lerindeki yatırımcı çıkışlarından da yararlanılamadığı aktarılıyor. Analistler, fiziki destekli Bitcoin ETF’lerinin vadeli işlemlere dayalı fonlara göre bazı avantajlar sunduğunu, fakat oldukça marjinal olduğunu bildiriyor. Spot ETF’lerin BTC’nin doğrudan saklanması ve transferiyle ilgili bazı karmaşıklıkları ortadan kaldıracağı kaydediliyor.

Banka, ETF’lerin Bitcoin’e erişim için doğrudan ve güvenli bir yol sunacağını belirtiyor. Raporda, spot ETF’lerin vadeli işlemlere dayalı ETF’lere kıyasla gerçek zamanlı arz ve talebi yansıtma olasılığının daha yüksek olduğu bildiriliyor. Bitcoin piyasalarında fiyat şeffaflığını artıracağına da dikkat çekiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.