Editörden SeçmelerKripto Rehber

Bat(Yarasa Formasyonu) Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Harmonik fonksiyonlardan biri olarak yarasa oluşumunun ne olduğuna ve nasıl oluştuğuna bir göz atalım.

Yarasa Formasyonu Nedir?

Bu mod harmonik modlardan biridir. Birçok harmonik modelde olduğu gibi, fiyatın geri dönebileceği alanları belirlemeye çalışılmalı. Fiyatın geri dönme olasılığı olan alanı belirledikten sonra, o alandan ticarete girilmeli.

Yarasa Formasyonları Nelerdir?

Bu kalıbın varlığını tespit etmek için Fibonacci araçları kullanılmalıdır. Fiyat hareketi, daha sonra tartışacağımız Fibonacci seviyeleri ile ilgili olmalıdır. Ayrıca iki yarasa deseni vardır, boğa yarasa deseni ve düşüş yarasa deseni.

Bullish Bat Formasyonu: Bu formasyon bize trendin yukarıya doğru döneceğinin sinyalini verir. ve long işlem alma fırsatı sunar.
Önce bir impulsive (itici) hareket oluşur ve bu hareket XA bacağı olarak adlandırılır. Bu XA bacağının düzeltmesi olan B noktası, X noktasından A noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin en az 0.5 seviyesine temas etmeli fakat 0.618 seviyesine fitil olarak da olsa asla kesişmemelidir. Bundan sonra meydana gelecek olan C noktası ise A noktasından B noktasına çekilen Fibonacci’nin 0.382 seviyesine kesinlikle değmelidir. fakat A noktasını mutlaka aşmamalıdır.

Bat(Yarasa Formasyonu) Nedir?

 

İşleme giriş yeri olan D noktasının tespiti için ise, X noktasından A noktasına Fibonacci çekilir ve oluşacak olan hareketin 0.886 seviyesine teması ile bullish bat formasyonu gerçekleşmiş olur. D noktası oluştuktan sonra fiyatın yükseleceği ümidi faailyete geçer. İşleme girildikten sonra, A noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci ile hedef seviyeleri ve stop seviyesi çizilir. A noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin -0.382 seviyesi stop noktası, 0.382 seviyesi ilk hedef noktası ve 0.618 seviyesi ikinci hedef noktasıdır.

Bearish Bat Formasyonu: Bu formasyon ise bize trendin aşağıya doğru döneceğini işaret eder ve short işlem alma imkanı sağlar. Bullish bat formasyonu ile aynı kurallara sahiptir.

Bullish bat formasyonunda olduğu gibi bearish bat formasyonunda da D noktası oluştuktan sonra fiyatın düşeceği ümidi ile faaliyete girilir. İşleme girildikten sonra, A noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci ile hedef seviyeleri ve stop seviyeleri çizilmiş olur. A noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin -0.382 seviyesi stop noktası, 0.382 seviyesi ilk hedef noktası ve 0.618 seviyesi ikinci hedef noktasıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.