HaberlerBitcoin Haberleri

Uzmanlar Türk kripto yatırımcılarını uyardı: Dolar yükselmeye devam ederse Bitcoin ne olur?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel finans piyasasında 2022 yılında enflasyon krizi etkili biçimde kendisini gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Birçok ülke enflasyon sorunu ile mücadele ediyor ve bu durum ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi büyük ekonomilere sahip ülkelerde de görülüyor. Ancak bu büyük ülkelerde enflasyon sorunu yaşanıyor olsa da enflasyonun şiddetli şekilde hissedildiği ülkemizde durum daha farklı gibi görünüyor.

ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Enflasyon Verileri Aciklandi

Büyük ekonomilere sahip ülkelerin neredeyse tamamı enflasyonla mücadele kapsamında, merkez bankaları faiz artırma adımları atıyor. Ancak ülkemizde ise enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarının düşürüldüğü bir para politikası izleniyor. Ekonomik büyüme ile daha fazla istihdam ve ihracat ile enflasyon oranlarının düşürülmesi amaçlanıyor ancak TÜİK verilerine göre bu politika henüz başarıya ulaşamadı.

Zira TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon Eylül’de aylık yüzde 3’ten fazla yükselerek yüzde 83,45’e ulaştı. Öte yandan bağımsız araştırma grubu ENAG’a göre ise Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 186,27’ye ulaştı. Yükselen enflasyon ile birlikte ABD dolarının da yükselmeye devam ettiği görülüyor.

DOLAR GÜÇLENMEYE DEVAM EDER Mİ?

Dolar Guclenmeye Devam Eder Mi

Bitcoin (BTC), 2022 yılında dolar endeksi ile ters korelasyon kurdu ve yükselen dolar karşısında Bitcoin’in gerilediği görülüyor. Türkiye’de enflasyonla mücadele kapsamında izlenen farklı yol ile ABD gibi majör merkez bankalarının izlediği para politikası yolları arasındaki farkın, doların ilerleyen süreçlerde daha fazla güçlenmesine yol açabileceği görüşleri gündeme geliyor. Bu nedenle de uzmanlar, özellikle Türk kripto para yatırımcılarına dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği tamamen bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.