Haberler

Kazakistan Kripto Para Alımlarını Sınırladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kazakistan kripto para alımlarında sınırladı. Kazakistan Hazine Bakanlığı, ülke üzerinde faaliyet gösteren lisanslı borsalar üzerinden gerçekleştirilen kripto para alımlarına artık sınır koydu.

Kazakistan Kripto Para
Kazakistan Kripto Para

KHA’nın (Kapital Haber Ajansı) haberine göre alınan bu karar Kazakistan Cumhurbaşkanı’na bağlılığı ile bilinen ve Kazakistan’ın para politikalarını düzenleyen ekonomi merkezi devlet kurumu AIFC Astana Uluslararası Finans Merkezi tarafından verildi. Ancak alınan bu karar ilginç bir şekilde yürürlükte olmasına rağmen hiç bir şekilde duyuru yapılmadan sadece bir medya ajansının fark etmesi üzerine bilgi talebinde bulunduktan sonra açıklandı. Anlaşılan bu konuda kuruluş gözleri üzerine çekmekten kaçınmış gibi gözüküyor.

Alınan bu kararlar doğrultusunda borsalardan alım yapan yatırımcılar oturdukları evleri veya kendilerine dair diğer mal varlıklarını bildirmedikleri takdirde kripto al sat işlemlerinde ayda sadece 1000$ alım yapabilmelerine izin verecek.

Gelir dağılımlarının büyüklüklerine göre ise kripto ticareti ile uğraşan yatırımcılar yine mal varlıklarını kanıtladıkları takdir de yılda 100 bin dolar alım yapabilecekler.

Astana Uluslararası Finans Merkezi mal varlıklarını kanıtlayan vatandaşların yıllık gelirlerinin %10’u veya sahip oldukları mal varlıklarının %5’ini geçmeden işlem yapabileceklerini açıkladı. Bu doğrultuda daha fazla yapılacak olan işlemler bu kurum tarafından engellenecek.

Kripto para ile yapılan işlemler yüksek risk teşkil ettiğinden dolayı ülkede ki yatırımcıları korumak ve büyük kayıpların önüne geçmek için bu kanunun yürürlüğe koyulduğunu bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.