Editörden SeçmelerKripto Rehber

Kripto Para Nedir? Nasıl Üretilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para birimi nedir? kripto para, yalnızca çevrimiçi olarak var olan blockchain teknolojisine dayalı dijital bir para birimidir. Altın rezervlerine endeksli değil, matematiğe dayalıdır.

Kripto para birimleri, işlemleri doğrulamak ve güvenceye almak için kriptografi kullanır. Şu anda dünyada 1500’den fazla farklı kripto para birimi yer almaktadır ve birçok kişi bunları geleceğin ekonomisinin daha adil ve temel noktası olarak görmektedir.

En basit haliyle kripto para birimleri, işlemleri bir veri tabanına kaydederek her kişinin veya adresin ne kadar para birimine sahip olduğunu hesaplar. Bu anlamda, sistemdeki bankacılığın şu anda nasıl çalıştığını anlamaktan çok da farklı değil. Örneğin, çevrimiçi olarak harcadığınız para benzer bir ilkeyi takip eder: hesabınızla ilişkili sayısal bir sayıdan başka bir şey değildir ve fiziksel olarak değişmez, bakiyeniz için bir veritabanında saklanan bilgileri tanımlar. Bir yerden başka bir yere sadece sayılar aktarılır.

Kripto Para Nedir? Nasıl Üretilir?

Kripto Para Nedir?

Her bir adres, kendisine ne kadar kripto para biriminin ait olduğunu belirlemek için kullanılan çok sayıda işlem bilgisine sahip olduğundan, her kripto para birimi aynı temelde çalışır. Tamamen dijital kripto para birimleri arasındaki fark, kripto para birimlerini kağıt veya madeni para biçiminde düzenleme seçeneğinin olmamasıdır.

Kripto para birimini kullanırken, her ikisi de rastgele sayı ve harf dizileri olarak görünen bir genel anahtarınız ve bir özel anahtarınız olmalıdır. Ancak, bir değişim sitesinde özel anahtar sizin kontrolünüz altında değildir. Bu kurumlar siz değilsiniz ama anahtarlarınızı en güvenli şekilde saklar ve bunları kullanmanız için size bir hizmet sunarlar.

Şifreleme söz konusu olduğunda “Özel anahtarımı unuttum” seçeneği yoktur. Bu nedenle özel anahtarınızı kimseyle paylaşmamanız çok önemlidir.

Kripto para birimleri ile geleneksel finansal modeller arasındaki en büyük fark, kripto para birimlerinin merkezi olmayan doğasıdır. Bu, kripto para birimini kullandığınızda, işlem onayının banka veya Western Union gibi merkezi bir kurumdan değil, bir P2P bilgisayar ağından geldiği anlamına gelir; işleminiz kabul edilmiş ve meşru kabul edilmiştir. Birçok kişi bunu kripto para birimlerinin en çekici ve yıkıcı yönlerinden biri olarak görüyor. Bu güç dağılımı sayesinde, paranın bankalar gibi büyük kurumsal organizasyonlar yerine insanlar tarafından kontrol edildiği yeni bir dönemin başladığına inanılıyor.

Çoğu kripto para birimi gizlilik garantisi verir. Herkesin kimliği sanatsal kriptografinin arkasına gizlendiğinden, mahremiyetleri sistemde bozulmadan kalır.

Kripto para birimlerinin farkındalığı artık giderek daha yaygın hale geliyor. En yaygın olanı, dünyanın ilk ve en çok kullanılan kripto para birimi olan Bitcoin’dir (BTC). Ancak işletmeler, yalnızca Bitcoin (BTC) kabul etmenin sınırlamalarını görmeye başlıyor ve aynı zamanda diğer kripto para birimlerini keşfetmeye çalışıyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in (BTC) yıkıcı hakimiyeti kolay olmadı.

Dünyanın önde gelen şirketlerinin çoğu kripto para ödemelerini kabul ediyor. PlayStation gibi çok ciddi şirketlerde artık Bitcoin (BTC) ile ödeme yapmak artık mümkün hale geldi.

Images?Q=Tbn:and9Gcspyei7Vjmjof3O3Zndalw29Jusdwlhaajmtq&Amp;Usqp=Cau

Kripto Para Birimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kripto para üretimi, madencilik (madencilik) yoluyla sağlanır. Tıpkı madencilikte altın bulmak için kazı yapılıyorsa, kripto para üretiminde de kazı çalışması yapılır. Bu madencilik, yazılım çözerek matematiksel algoritmalarla yapılır. Yani yaşadığınız yerden kripto para üretebilirsiniz. Temel şeylere İnternet bağlantısı ve biraz işlem gücüne ihtiyacınız olacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.