Haberler

Kripto Platformları Kasım Ayında Saldırılara Uğradı!

Kasım ayı, kripto para birimlerinin yükselişiyle birlikte yatırımcılar için oldukça memnuniyet verici olsa da, kripto platformları bir dizi saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kasım ayı, kripto para birimlerinin yükselişiyle birlikte yatırımcılar için oldukça memnuniyet verici olsa da, kripto platformları bir dizi saldırıyla karşı karşıya kaldı. Blokzincir güvenlik şirketi CertiK, Kasım ayına ait aylık kripto saldırı verilerini sosyal medya üzerinden paylaşarak endüstrinin zor bir dönemden geçtiğini ortaya koydu.

Uzmanlar, 1-30 Kasım tarihleri arasında toplamda 14 hacker saldırısı tespit etti ve bu saldırıların aylık zararı 363 milyon doları bulduğunu açıkladı. CertiK verilerine göre, kripto platformları siber saldırılar nedeniyle yıl başından bu yana toplamda 1 milyar 722 milyon dolar kaybetti.

Kasım ayındaki en büyük saldırı, ABD merkezli Poloniex borsasından gerçekleşti ve bu saldırıda 131 milyon dolar çalındı. Saldırganlar, sıcak cüzdanlardaki 175 farklı altcoin’i kendi hesaplarına transfer etti. Poloniex’de çalınan kripto paralar arasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve Shiba Inu (SHIB) gibi popüler birimler bulunuyordu.

HTX adlı bir başka kripto borsası da saldırıya uğradı. Justin Sun ile ilişkili olan bu alım-satım platformu, Heco Bridge adlı çapraz zincirin güvenlik açığı sonucunda toplamda 116,6 milyon dolar değerinde kripto para kaybetti. Borsaların dışında, Tayvan merkezli kripto risk sermayedarı Kronos Research, bir kimlik avı dolandırıcılığı sonucunda 30,2 milyon dolar zarara uğradı.

DeFi sektöründe ise bu ayın en büyük siber saldırısı Kyber Network’te gerçekleşti. Merkezi olmayan bir finans platformu olan Kyber, flaş kredi saldırıları sonucunda 45 milyon dolar kaybetti. Saldırganlar, fonların iadesi karşılığında tüm platformun kontrolünü talep etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.