Bitcoin HaberleriHaberler

Kripto Yatırım Ürünlerine Milyar Dolarlık Giriş

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avrupalı varlık yöneticisi CoinShares’in raporuna göre, son bir haftada kripto yatırım ürünlerine 1,1 milyar dolarlık bir giriş yapıldı.

Bu yıl başından itibaren kripto ürünlerine yapılan yatırımlar 2,7 milyar doları aşarken, uzmanlar yönetim altındaki varlıkların Bitcoin ve altcoin fiyatlarındaki yükselişle birlikte 59 milyar dolara ulaşarak 2022’nin başından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıkacağını tahmin ediyor.

CoinShares’in kripto para bazlı tablosuna göre, Bitcoin (BTC) bir kez daha açık ara farkla bir numara oldu. Bitcoin yatırım ürünlerine bir haftada 1 milyar 89 milyon dolarlık bir akış gerçekleşti. BTC, toplam girişlerin %98’ini oluşturdu.

Coinshares 1

Rakibi Ethereum (ETH) ise sadece 16 milyon dolarlık bir giriş elde edebildi ve oldukça geride kaldı. Cardano (ADA) ise 6 milyon dolarlık bir giriş gerçekleştirerek hareket eden diğer tokenlere kıyasla sınırlı bir hareket gösterdi.

CoinShares’in raporuna göre, kripto para bazında Bitcoin liderliğini sürdürürken, ülke bazında ise ABD öne çıktı. Amerika’dan kripto sektörüne 1 milyar 100 milyon dolarlık bir akış gerçekleşirken, Kanada, Almanya ve İsveç gibi diğer ülkelerde ise küçük çıkışlar görüldü. Uzmanlar, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin listelenmesinin büyük bir etki yarattığına dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.