Editörden SeçmelerHaberler

Kulüpler Birliği’nden Kripto Para Ortaklığı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Günümüzde Gelişen teknoloji ve pandemi koşulları nedeniyle kulüpleri yeni gelir arayışlarına sokarken Türkiye Kulüpler Birliği; yaptığı duyuruyla Kripto finans alanına adım atacağını duyurdu.

Türk Futbolundan Kripto Atağı

Dünya genelinde etkisini gördüğümüz pandemi zorlukları Futbolu da etkilemiş durumda.Futbolun olmazsa olmazlarından olan 12. Adam yaklaşık 2 yıldır futbol sahalarından uzak kalmış durumda. Bu durumda Futbol kulüplerinin ana gelir kaynaklarından biri olan taraftar ve stadyum gelirlerinden 2 yıldır uzak kaldığını gösteriyor.

Pandemi döneminde yaşanan zorluklara rağmen çıkışını sürdüren Kripto paralar bu aşamada kulüplerin ve diğer kurumsal gelir beklentisi olan firmaların odağı haline geldi. Futbol dünyası son yıllarda tanıştığı Taraftar tokenlar ile taraftarından uzak kalan futbol kulüplerinin birbiriyle bütünleşmesinde önemli bir araç oldu. Taraftar tokenlar Socios.com çatısında Türkiye’de farklı lig ve bölgelerden spor kulüpleriyle anlaşmalar imzalayarak diğer takımların önünü açmış gibi görünüyor.

Kulüpleri, kendilerini ayakta tutan taraftarlarıyla ile stadyumlarda bir araya gelemeyen kulüpler, bu girişim sayesinde kendilerine bir gelir kapısı yarattılar. Taraftarlar da uzak kaldıkları kulüplerine tokenlar sayesinde buluşup bütünleşebiliyorlar.

Türkiye Kulüpler Birliği, 1 Temmuz tarihinde yaptığı duyuruda, ülkenin futbol ortamında yeniliği teşvik etmek için taraftar katılım platformu Socios.com ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Socios CEO’su Alex Dreyfus Cointelegraph haber sitesine yaptığı açıklamada, Türk insanının futbola olan ilgisinin, çok az sayıda ülkede olduğunu açıkladı.

Alex Dreyfus açıklamasının devamında: “Bu ortaklık, spor tesislerinin taraftarlarının rolünü pasiften aktif hale getirmesinin çok önemli olduğu bu sektör için kritik bir zamanda Türk futbol ekosistemine katkı sağlayacak.Dedi.

Bu ortaklık, spor odaklı blockhain şirketlerini, Kulüpler birliğinin taraftar katılım ortağı haline getiriyor. Socios.com; Kulüpler birliğinin, taraftar tokenlara katılım desteğini geliştirmek, yeni gelir kaynakları oluşturmak, finansal sürdürülebilirliği devam ettirip Türk Kulüplerinin uygulamalarına yardımcı olacak bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

Dünya genelinde çok sayıda spor organizasyonuyla beraber, Türkiye’de de bu organizasyonda yer alan;Galatasaray, Trabzonspor , İstanbul Başakşehir, Bursaspor, Göztepe ve Alanyaspor gibi kulüpler bulunuyor. Socios Dünya genelinde 40’tan fazla organizasyona öncülük ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.