Analiz

Bitcoin Grafikleri Neye İşaret Ediyor? Düşüş Derinleşecek Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin, bir omuz baş omuz formasyonu izliyor. Bu formasyon, düşüş trendine işaret eder ve eğer onaylanırsa Bitcoin’in aşağı yönlü hareketi derinleşebilir. BTC, mevcut destek seviyesi 44.487 dolardan alım satım işlemi görüyor.

Bitcoin Grafikleri Neye İşaret Ediyor?

Bitcoin grafiklerinde bir omuz baş omuz modeli saptandı. Bu model bir düşüş formasyonudur ve hareket doğrulanırsa BTC fiyatı 40.000 dolarlık sınıra gerileyebilir. Lider kripto para Bitcoin fiyatı, son 24 saat içinde %3, son bir haftalık zaman diliminde ise %13 oranında eridi.

Bitcoin Grafikleri Neye İşaret Ediyor?
Bitcoin Grafikleri Neye İşaret Ediyor?

3.7 milyar dolarlık tasfiye nedenile 7 Eylül’de flaş bir düşüşün peşinden ayı görünümü çiziliyor. BTC grafikleri değerlendirildiğinde düşüş trendi görülüyor.

Bitcoin’in 1 günlük grafik verilerine aşağı yönlü hareket seyredildi. Bollinger Bantları 52.294 dolarlık güçlü direnç noktasını ve 43.683 dolarlık sağlam destek noktasını işaret ediyor. Oynaklık 7 Eylül’e kıyasla bir miktar artış gösterdi. Hem Bollinger Bantlarının ortalaması hem de dokuz günlük hareketli ortalama düşüşü onaylandı. RSI, 43 ile yansız bölgeye yakın seyrediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Para Grafik Karşılaştırma Nasıl Yapılır?

Kritik Seviyeler ve Beklenen Trend

Dört saatlik grafik verileri tablosunda önder kripto paranın düşüşü önlemek adına savaşım verdiği görülüyor. 4 saatlik grafiklerde oynaklık azalırken bu veri iyiye işaret etti. Bollinger Bantları 46.662 dolarlık direnç noktasını ve 44.418 dolarlık destek seviyesini işaret etti.

Bollinger Bantları ortalama ve dokuz günlük hareketli ortalama, sırasıyla 45.540 dolar ve 45.442 dolar seviyelerinde düşüş eğilimi gösteriyor. RSI 35 ile yansız sinyaller veriyor.

Özetlemek gerekirse Bitcoin fiyat analizi sonuçlarında baş ve omuz modeli tamamlanırsa bir geri tepme görülebilir. Bununla birlikte lüzumlu hasar esasen alınmışsa ters baş ve omuz modeli ile fiyat 45.000 dolara tekrardan tırmanabilir. Mevcut destek noktası korunursa fiyatın pozitif bölgeye çıkması ve grafiklerdeki kayıpların yerini kazanca bırakması beklenbilir. En eleştiri nokta ise mevcut destek noktasının kaybedilmesi olacaktır.

UYARI: Bu yazıda yer edinen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının bilincinde olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.