Altcoin Haberleri

LUNA’nın kurucusu “kaçmadım” demişti, hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarında devasa bir çöküşü tetikleyen, Bitcoin (BTC) de dahil olmak üzere neredeyse tüm kripto para birimlerinin sert değer kayıpları yaşamasına neden olan LUNA çöküşünün faturası ağır oldu. Çöküş sonrası birçok kripto para odaklı şirket iflas ederken, milyonlarca yatırımcı da zarara uğradı. Çöküşün sorumlusu olarak gösterilen, Terra LUNA’nın kurucusu Do Kwon hakkında Interpol’den kırmızı bülten süreci başladı. Do Kwon’un, Güney Koreli savcılara “Sorguya gelmeyeceğim” mesajını ilettiği öne sürülüyor.

HAKKINDA KIRMIZI BÜLTENLE ARAMA KARARI ÇIKARILDI!

Hakkinda Kirmizi Bultenle Arama Karari Cikarildi

Güney Kore medyasında yer alan haberlerde Kwon’un, savcılara sorguya gitmeyeceğini ilettiği iddiaları yer aldı. Kwon, kısa bir süre önce Twitter’dan yaptığı açıklamada “Kaçmadım, her türlü devlet otoritesiyle görüşmek için sabırsızlanıyorum” sözlerini dile getirmişti. Güney Kore’de savcıların birden fazla soruşturma yürüttüğü bildirilirken, savcılar kendilerine gelen Interpol’ün devreye girip girmeyeceği sorusuna “Bu süreç başladı bile” yanıtını verdi.

UZLAŞMA TEKLİFLERİNİ REDDETTİ

Güney Koreli savcılar, yaptıkları açıklamalarda Do Kwon’un kaçmaya çalıştığına ilişkin ellerinde ikinci dereceden kanıtlar olduğunu ve tutuklama kararının da bu nedenle çıkarıldığını belirtti. Do Kwon, LUNA çöküşünden sonra Güney Kore’deki şirket merkezini Singapur’a taşımıştı ve kendisinin de Singapur’da olduğu tahmin ediliyordu. Ancak Singapurlu yetkililer de Kwon’un burada olmadığını duyurdu. Güney Kore’nin en büyük haber ajanslarından Yonhap’ın haberine göre Kwon, savcıların “uzlaşma” tekliflerine hiçbir şekilde yanaşmıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.