HaberlerEkonomi

Merkez Bankasının Temmuz Ayı Piyasa Katılımcı Anketi Açıklandı!

Temmuz ayı anketine göre piyasanın enflasyon tahminleri yükseldi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merkez Bankasının temmuz ayı piyasa katılımcı anketi açıklandı. Temmuz anketine göre piyasanın enflasyon tahminleri yükseldi. TCMB, Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 69,9 olduğunu açıkladı.

Enflasyon İçin Piyasa Beklentileri Temmuz Ayında Yükseldi

Haziran ayında yüzde 64,5 olan yıl sonu enflasyon tahmini, Piyasa Katılımcıları anketine göre Temmuz ayında yüzde 69,9’a yükseldi.

Reel sektör ve finans sektöründen temsilci ve profesyonellerin de aralarında bulunduğu 48 katılımcının yanıt verdiği Temmuz 2022 Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, 12 aylık TÜFE beklentisi bir önceki ankete göre yüzde 37,91’den yüzde 40,23’e yükseldi. Aynı anket dönemlerinde 24 ay sonra beklenen TÜFE sırasıyla %22,04 ve %24,27 idi.

Yıl sonunda Dolar/TL tahmini 18,9’a yükseldi. Önümüzdeki yıl için beklenti 20,9 TL’ye yükseldi. Bu madde için bir önceki anketin verileri 20.7 TL idi.

Mevcut anket döneminde, 2022 için GSYİH büyüme tahmini, bir önceki anket dönemindeki yüzde 3,5’ten bu anket dönemindeki yüzde 3,6’ya yükseldi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.