Editörden SeçmelerKripto Rehber

Takoz Formasyonu Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Takoz Formasyonu Nedir?

Fiyat hareketinin sıkıştırılmasıyla oluşan bir kalıptır. Alt ve üst kısmın daraldığını ve yükseldiğini veya düştüğü fark edilir. Bu nedenle genellikle üçgen desenle karıştırılır. Bir kama deseni ile bir üçgen desen arasındaki en belirgin fark, destek ve direnç çizgilerinin bir kama deseninde aynı yönü göstermesidir. Başka bir deyişle, destek çizgisi yukarıdaysa, direnç çizgisi de yukarıdadır. Aynı şekilde destek çizgisi düşerse direnç çizgisi de düşer. Yükselen takozlar ve düşen takozlar olmak üzere iki tür takoz vardır.

Teknik Analiz 1

Yükselen Takoz: Burada destek ve direnç çizgileri yukarı yönlü işaret verir. Yani fiyat dipler ve tepeler daralarak yükseliş göstermektedir. Bu sebeple “yükselen takoz” olarak bilinmektedir. Bu formasyon genellikle yükseliş hareketinin bittiğini gösterir. Bu sebeple kırılım yönü çoğunlukla aşağı yönlü olmaktadır ve bu kırılım satış yönlü pozisyon almaktadır. Fakat her zaman en sağlıklı yöntem kırılım ile birlikte kırılım yönüne göre işleme girmektedir.

Alçalan Takoz: Burada ise destek ve direnç çizgileri aşağı yönlü hareket eder. Yani fiyat dipler ve tepeler daralarak düşüş yaşamaktadır. Bu nedenle “alçalan takoz” olarak bilinir. Bu formasyon genellikle düşüş hareketinin bittiğini göstermektedir. Bu sebeple kırılım yönü genellikle yükseliş yönlü gerçekleşir ve bu kırılımla birlikte alış yönlü pozisyon alınır. Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi her zaman en sağlıklı yöntem kırılım ile birlikte kırılım yönüne göre işleme girmesidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.