Editörden SeçmelerKripto Rehber

Momentum İndikatörü Nedir? Nasıl Yorumlanır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Trend ve yan piyasalarda kullanılabilecek bir “momentum” indikatörünün ne ve nasıl kullanılacağına bir göz atalım.

Momentum İndikatörü Nedir?

Bu İndikatörün en önemli özelliği hem trend hem de yatay piyasalar için kullanılabilmesidir. Ayrıca, kolay anlaşılır yapısı onu birçok teknik analist arasında popüler kılmaktadır.

Momentum İndikatörü Nedir? Nasıl Yorumlanır?

Momentum İndikatörü Nasıl Yorumlanır?

Diğer birçok gösterge gibi, Momentum göstergesinin de farklı yorumları vardır.

  1. Eğer momentum sıfırın üzerine çıkmış ve yükseliyor ise bu durum fiyatların, önceki fiyatlara nazaran yükseldiğini ve yükseliş hızının artmakta olduğunu gösterir. Bu sebeple, “Var olan yükseliş trendi kuvvetlenmektedir, long işlemler sürdürülmeli ve short işlemlerden kaçınılmalıdır.” şeklinde yorumlanmaktadır.
  2. Eğer momentum sıfırın yukarısında olmasına rağmen yataya bağlamış veya düşüşe geçmiş ise, bu durum fiyatlardaki yükselişin sürdüğünü fakat yükseliş hızının yavaşladığının sinyalini verir. Bu sebeple, ” Var olan yükseliş trendi zayıflamaktadır ve long işlemlerdeki pozisyonlar hafifletilmelidir.” şeklinde değerlendirilmektedir.
  3. Eğer momentum tam olarak sıfır çizgisinde bulunuyorsa, bu fiyatların yatay seyrettiğini ve bu sebeple yatay bir piyasada olunduğunu ifade eder. Momentum sıfırı yukarı kırar ise fiyatın artışa geçebileceğini veya sıfırı aşağı kırarsa fiyatların düşüşe geçeceğinin sinyalini verir.
  4. Eğer momentum sıfırın altına inmiş ve düşüyor ise bu durum fiyatların, önceki fiyatlara oranla düşüş yaşadığını ve düşüş hızının yükseldiğini gösterir. Bu sebeple, “Var olan düşüş trendi güçlenmektedir, short işlemler sürdürülmeli ve long işlemlerden uzak durulmalıdır.” şeklinde değerlendirilir.
  5. Eğer momentum sıfırın aşağısında olmasına rağmen yatay seyredip veya artışa geçmiş ise, bu durum fiyatlardaki düşüşün sürdüğünü fakat düşüş hızının durulmaya başladığının sinyalini verir.  Bu sebeple, ” Var olan düşüş trendi giderek zayıflamaktadır ve short işlemlerdeki pozisyonlar hafifletilmelidir.” şeklinde değerlendirilmektedir.
  6. Birçok indikatörde bulunduğu gibi, momentum indikatöründe de pozitif ve negatif uyumsuzluklar güçlü sinyaller vermektedir.
  7. Fiyat grafiklerinin üzerine trend çizgileri oluşturulabildiği gibi momentum indikatörüne de trend çizgileri de oluşturulabilir. Aynı fiyat grafiklerinde olduğu gibi trend kırılımları ile işleme koyulabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.