HaberlerTüm Haberler

New York FED’den Blockchain ve Dijital Dolar Açıklaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

NY Fed ve finans şirketleri, dijital varlık ödemelerinin başarılı olduğunu belirtti.

Dijital varlıkların ödeme yöntemi olarak kullanılması, dünya genelinde her geçen gün daha yaygın hale geliyor. Ancak bu konuda testler ve düzenlemeler yapan kurumlar ve dijital varlıklara odaklanan şirketler de bulunuyor. Bu nedenle, dijital varlık ödemeleriyle ilgili konu oldukça titiz çalışıyor.

Birkaç büyük finans şirketi ve New York Federal Rezervi, tokenize edilmiş doların kullanıldığı bir deneyin sonuçlarını açıkladı. Bu deneyde, daha hızlı ve güvenilir ödemeler için olumlu sonuçlar elde edildiği açıkladı.

NY Fed, Dijital Varlık Ödemeleri Hakkında Açıklama Yaptı!

Fvebw0Kwcescelinxm3Eda
New York Fed'den Blockchain Ve Dijital Dolar Açıklaması! 3

New York Federal Rezervi ve Wells Fargo, Citi gibi bazı büyük ABD bankaları dağıtılmış defter teknolojisini kullanan bir deneyde yerel ve uluslararası ödemeler için başarılı olduklarını bildirdiler. Bu deney, “Düzenlenmiş Yükümlülük Ağı” adı verilen bir ödeme sistemi üzerinde gerçekleştirildi ve programlanabilirlik, gizlilik, diğer toptan ödeme sistemlerine uyumluluk, sürekli erişim ve ödeme hızı gibi beş farklı alanda başarılı sonuçlar verdi.

Deneme, büyük finansal kurumlar arasında yerel ve uluslararası ödemeleri test etmeyi hedefleyen New York Federal Rezervi ve banka dışı finansal kuruluşlar gibi kuruluşlar arasında gerçekleştirildi. Citi’nin ödemeler ve iş geliştirmeden sorumlu yöneticisi Tony Mclaughlin, “Özellikle sınır ötesi anlaşmalara fayda sağlayabilecek küresel ve anlık dolar ödeme sistemi olasılığı, daha fazla çalışmanın hak ediyor” şeklinde belirtti. Ayrıca, düzenlenen finans sektörünün, küresel dijital ekonominin sorumlu bir şekilde gelişmesine yardımcı olmak için en son teknolojileri dikkate alması gerektiği önemli bir nokta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.