SponsorluHaberler

Yeni Başlayanlar İçin Madencilik: 2022’de Madencilik Karlılığı Nasıl Hesaplanır

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

G1Qzeb7Fhfpldth 2Madencilik, kripto para biriminin çıkarılmasıdır (genel olarak, bir şeyin madenciliği bir şeyin madenciliğidir, ancak modern dünyada bu en sık söylenir, yani kripto para biriminin çıkarılması). Örnek olarak en ünlü dijital para birimi Bitcoin’i alalım ve madenciliğin nasıl çalıştığını, yeni başlayanlar için madenciliğe nasıl başlayacağınızı ve bundan ne kadar kazanabileceğinizi nasıl anlayacağınızı anlamak için onun örneğini kullanalım.

Temel bilgiler

Bitcoin’in var olması ve kullanıcıların onu değiş tokuş etmesi için, zincirlerdeki blokları hesaplayan ciddi bilgi işlem gücü (güçlü ASIC bilgisayarları, video kartları ve diğer ekipmanlar) gereklidir. Tüm bu hesaplamaların yapıldığı ve kripto para transferinin yapıldığı platforma Blockchain adı verilir. Ve her blok zincirinin ayrı bir hash’i vardır. Karma, rastgele uzunluktaki bir girdi verisi dizisini belirtilen uzunluktaki bir bit dizisine dönüştürmenin sonucudur. Kabaca söylemek gerekirse, zincirdeki bir bloğun hesaplanması, önceki bloktan bir karma aramadır. Sıradan bir bilgisayar için bu görev çözülebilir, ancak yine de çok zor, çünkü çok sayıda birbirine bağlı bloğu hesaplamanız gerekiyor. Geçmiş zaman periyodunda ne kadar çok blok hesaplanırsa, sonraki blokları hesaplamanın karmaşıklığı o kadar yüksek olacaktır. Başka bir deyişle, ağın karmaşıklığı, bilgi işlem gücündeki artışla birlikte büyür. Zorluk arttıkça, daha az kripto para alabileceksiniz, ancak her bir madeni paranın değeri artıyor.

Bilgisayar Ödülü

Bir bloğu hesaplamak için bir ödül şeklinde kripto para birimi alırsınız. Madenciliğini yapmak istediğiniz kripto para birimi için özel bir cüzdan açmanız gerekiyor ve hesaplama ödülünüz oraya gidecek. Bunu konuşmak için biraz erken, ancak özel değiştiriciler kullanarak veya bir borsa (Binance gibi) aracılığıyla satarak çok zorlanmadan bir kripto para birimini çekebilir ve ruble ile değiştirebilirsiniz.

Madencilik havuzları

Havuz, denebilir ki, görevleri aralarında dağıtmak için bu havuza dahil olan her kullanıcının gücünü (asics) birleştiren bir sunucudur. Verimli madencilik için bir havuz şarttır. Havuz kullanmanın dezavantajı, bir komisyonun varlığıdır. Artı – büyük bir çiftlik, birçok bireysel çiftlikten çok daha verimli bir şekilde maden çıkarır, başka bir deyişle, havuzu kullanırken elde edilen gelir daha yüksektir.

ASIC

ASIC, özellikle madencilik için tasarlanmış bir bilgisayardır. ASIC’lerin ortaya çıkmasından önce, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, geleneksel işlemciler ve video kartları kullanılarak çıkarıldı. Bu tür madenciliğin karlılığı, güç ve elektrik maliyetlerindeki artış nedeniyle hızla düşüyordu ve bu, ASIC’lerin “doğuşuna” katkıda bulundu. Kural olarak, bir ASIC belirli bir kripto para birimi için uyarlanmıştır, bu nedenle Bitcoin madenciliği için kullanılan bir ASIC, alternatif bir dijital para birimi madenciliğine uyarlanamaz. Bugün, ASIC’lere olan yüksek talep nedeniyle büyük bir arz sıkıntısı var. Aslında, video kartları gibi.

Yeni başlayanlar için madenciliğe nasıl başlanır?

Yukarıda belirtildiği gibi, bugün ASIC satın almak neredeyse imkansızdır. Şanslıysanız bu şansı kullanın, yoksa video kartları üzerine bir maden çiftliği kurabilirsiniz. Ayrıca, ekipman (kapasite) kiralayabilirsiniz, ancak çok sayıda dolandırıcı olduğu için bu önerilmez. Teknik sorun çözüldüğünde bir cüzdan oluşturabilir, özel bir program indirebilir (veya bir havuza katılabilirsiniz) ve madencilik sürecini başlatabilirsiniz.

Krzrjq4Zyus31Ps

Gelir hakkında

Bir madencilik çiftliğine yatırım yapmanın karlılığını değerlendirmek zordur (yani, bu, yapılandırılmış, ağa bağlı ve madencilik kripto para birimine bağlı ekipmanın adıdır), özellikle şu anda. Potansiyel geliri hesaplamak için, bir mining hesaplama kullanmak uygundur, bilinen madencilik ekipmanı konfigürasyonlarının çoğunu bir tabloya girmeyi ve bir hesaplama almayı mümkün kılacaktır, bu da sırayla belirlemek için basit matematiksel formüllerde kullanılabilecektir. ekipmana geri ödeme / yatırım getirisi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.