Kripto RehberEditörden Seçmeler

NFT Nedir? NFT’nin (Non-Fungible Token) Gelişimi

Token için somut (hayattaki nesneler/varlıklar) veya soyut (dijital/sanal) olan hemen hemen her şeyin dijital olarak aktarılabileceğini söyleyebiliriz.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Token için somut (hayattaki nesneler/varlıklar) veya soyut (dijital/sanal) olan hemen hemen her şeyin dijital olarak aktarılabileceğini söyleyebiliriz.

Örneğin, bir güvenlik belirteci gerçek hayattaki fiziksel varlıkları temsil edebilir. Bunu sanal platformlarda arazi satın alarak da yapabilirsiniz (Decentraland veya The Sandbox: Blockchain tabanlı oyun dünyaları).

Başka bir örnekle açıklamak gerekirse, kart koleksiyonunuzdaki öğeleri ERC-721 standardı ile benzersiz bir varlık olarak tokenleştirip dijital ortamda bulundurabilir, başkasına gönderebilir veya satabilirsiniz.

token’lar bugünlerde NFT’de gündem olmaya devam ediyor. 2021’de transfer edilen NFT’lerin toplam değeri 1 milyar dolara yükseldi.

Öyleyse, evren 2020’nin sonundan ve 2021’in başından itibaren büyük patlama ile genişlemeye başlarken, kripto ekonomisi dünyasında NFT’nin sürekli büyüyen tarihine bir göz atalım.

Nft Nedir? Nft'Nin (Non-Fungible Token) Gelişimi

NFT’nin Kısa Tarihi

NFT’lerin ortaya çıkışı genellikle Ethereum ile ilişkilendirilse de, NFT’lerin ortaya çıkışı aslında Ethereum’dan daha köklüdür.

NFT’lerde ilk çalışmalar ve deneyler, Bitcoin ağında “renkli coinlerin” piyasaya sürülmesiyle başladı.

“Bitcoin counterparty” sistemi üzerine inşa edilen Kurbağa Pepe’nin illüstrasyonları, Nadir Pepes ilkler arasındaydı.

İlginç bir şekilde, bunlardan bazıları aslında eBay’de satıldı ve bir dizi Nadir Pepe daha sonra New York’ta canlı bir müzayedede satıldı.

Ethereum’daki İlk Çalışma

İlk Ethereum tabanlı NFT deneyi/çalışması, her biri bir dizi “benzersiz” özelliğe sahip 10.000 benzersiz koleksiyondan oluşan CryptoPunks oldu.

Larva Labs tarafından geliştirilen CryptoPunks, MetaMask gibi cüzdanlarla kullanılabilecek, NFT’lerle etkileşime girmek için giriş engelini azaltan zincir üstü bir pazara sahipti.

Bugün, sınırlı yapısı, erken benimsenmesi ve topluluğu ile CryptoPunks, gerçek dijital antikalar için muhtemelen en iyi markalardan biridir. Ek olarak, eserlerin Ethereum ağında yaşıyor olması, onları pazar yerleri ve cüzdanlarla birlikte çalışabilir hale getirir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.