Editörden SeçmelerKripto Rehber

DMI İndikatörü Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

DMI göstergesinin ne olduğuna, birçok teknik analist tarafından sıklıkla kullanıldığına ve nasıl kullanıldığına bir göz atalım.

DMI Göstergesi Nedir?

Türkçe’de “Yönsel Hareket Endeksi” anlamına gelen DMI; incelenen yatırım ürününde trend olup olmadığını, trendin yönünü ve gücünü gösteren önemli bir göstergedir. DMI indikatörü üç bölümden oluşur: +DI, -DI ve ADX. Genellikle ADX kırmızı, +DI mavi, -DI turuncu ile gösterilir.

Dmi İndikatörü Nedir? Nasıl Kullanılır?

DMI İndikatörü Nasıl Kullanılır?

+DI çizgisi -DI çizgisinden daha yüksekse, piyasanın “yukarı” hareket ettiğini gösterir. Tersine, -DI çizgisi +DI çizgisinden daha yüksekse, piyasanın “aşağı” hareket ettiğinin sinyalini verir.

Göstergenin diğer bir parçası olan ADX, piyasanın trend olup olmadığının sinyalini verir. Piyasa trend halindeyse ve bu trend devam ederse, ADX yükselecektir. Tersine, piyasa yana doğru hareket ederse veya mevcut eğilim zayıflarsa ADX düşer. Mükemmel; ADX, trendin yönünü değil, trend olup olmadığını gösterir.

Düşüş trendinin sona ereceğini anlamak için -DI çizgisinin ADX çizgisini aşağı doğru kesmesini ve ADX çizgisinin yönünü yukarı çevirmesi beklenir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.