Haberler

Özbekistan, Kripto Kartı İçin Yeşil Işık Yaktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Özbekistan’da faaliyet gösteren iki özel banka, kripto kartlarını kullanıma sunmak üzere Mastercard tarafından destekleniyor.

Kapital Bank ve Ravnaq Bank, Ulusal Perspektif Projeler Ajansı (NAPP) tarafından kripto düzenlemesine dahil olmak için onay aldı. Bankalar, piyasaya sürülecek Mastercard destekli kripto kartlarının hazırlık aşamasındalar. Her iki banka da kripto kartlarını müşterilere sunmak için 2023 Aralık ayını hedefliyor. Özbekistanlı kripto yatırımcılar ise bu gelişmeleri yakından takip ediyor ve heyecanla bekliyor.

Ozbekistan
Özbekistan, Kripto Kartı İçin Yeşil Işık Yaktı! 3

Ülkedeki Kripto Faaliyetleri Yükselişe Geçti

Özbekistan, son zamanlarda kripto para endüstrisine karşı tutumuyla dikkat çekmiş ve şimdi sektördeki yeniliklerle gündemde yer alıyor. Ülke, Kapital Bank ve Ravnaq Bank’e kripto kart onayı vererek dikkatleri üzerine çekti ve 2023’ten itibaren sadece lisanslı kripto para şirketlerinin kripto hizmetlerini sunmasına izin verileceğini duyurdu.

Özbekistan, kripto düzenleyici sisteminin işleyişini ve denetimini sağlamak için 2022’de başkanlık kararnamesiyle NAPP’ı başlattı ve o zamandan beri faaliyetlerini hızla artırmaya devam ediyor. Hükümetin kripto kartlarına verdiği onayın diğer ülkeler üzerinde nasıl bir etkisi olacağı ise tartışma konusu haline geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.